99 eves dedimamamat “at akarjak segiteni” a korhazban a tulvilagra. Etikus ilyet mondani?
Draga dedimamam a demencia vegstadiumaban van, tudogyulladassal, hugyuti fertozessel, lazzal kerult korhazba. A vegelgyengules sajnos teljesen egyertelmu, nagyon rosszak az ertekei, nem beszel, nem reagal semmire, borzaszto allapotban van. A korhazban azt mondtak, hogy egyreszt felesleges kezelni, 2-3 napon belul ugyis meg fog halni, es hogy felesleges tovabb huzni az egeszet, ok erdemesnek latjak, hogy atsegitsek a tulvilagra. A szivem megszakad, megis mit tennenek vele?
Azt kerte a csalad, hogy az utolso percig kapja a kezeleseket, gyogyszert, hogy legalabb ne fajdalmak kozepette haljon meg. Nem tudom mire szamitottam, de oriasit csalodtam az egeszsegugyben. Aki idos, mar nincs joga az elethez?
17, akkor rosszul tudod. Vagy ezt hiszed arra, amikor menthetetlen betegeket nem tudják helyrehozni?
Sajnos van amikor hiába tesznek bármit. Apám is kapott vért, meg sok mindent, végül beszélni sem tudott ő sem... de legalább kapott gyógyszert a fájdalmakra. Az az eutanázia néha jó lenne, rövidebb lenne a szenvedés...
"Az az eutanázia néha jó lenne, rövidebb lenne a szenvedés..."
Ahhoz a beteget kéne megkérdezni de sokszor nem képes erre!
Nem az.azért vannak hogy megtegyenek érte mindent amit tudnak.
Senkinek nincs joga dönteni egy másik ember életéről
99 évet (majdnem egy évszázadot) lehúzott, ő meg csak csettintésszerűen "átsegítené" őt a túlvilágra!
Ő dönti el hogy éljen vagy haljon!
Semmi tisztelet nincsen benne!
Nagyon furcsa, más meg kéri, de megtagadják tőle... ezen megy a tárgyalás, Karsai Dániel viszi az ügyet a nemzetközi bíróságon...
A dédid saját maga hogyan rendelkezett akár szóban akár írásban ilyen esetre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!