Még sohasem voltam rosszul az MR-es kontrasztanyagtól, mi okozhatta?
Kontrasztanyagos koponya MR-em volt, már legalább 20. alkalommal életem során (van egy betegségem). Több, mint 10 éve tudom, hogy nem szabad mozogni, főleg a fejemet nem szabad mozgatni, oké. Mostanában még le is szíjazzák. Nem is volt soha probléma, még a kontrasztanyag beadása után sem.
Most viszont, miután beadták, azonnal görcsbe rándult kezem-lábam, s mivel le volt szíjazva, így nem vettem észre, de a fejem is.
A fejemről annyit érzékeltem, hogy akaratlanul is vicsorítani kezdtem, csikorgott a fogam, de azt hittem, hogy nem mozgok, mivel rögzítve vagyok. Eközben rohamszerűen szédülni kezdtem, végül pedig nem éreztem a fejemet egyáltalán. Ekkor mozdultam be.
Állítólag olyan volt, mintha tüsszentettem volna. Azért az egy nagyobb mozgás a rögzített állapothoz képest, nem? Csak észrevettem volna, ha ennyire megrántom a fejemet. De nem vettem észre, mert semmit nem éreztem a fejemből, azt se tudtam, hogy van. Érzésre szinte eltűnt. Tüsszenteni biztos, hogy nem tüsszentettem.
A görcsroham alatt a szívem is szaporábban kezdett dobogni, és óriásiakat "bedobbant", mintha kiszakadna a helyéről.
Egy pillanat alatt rosszul lettem. 39/N vagyok, semmilyen gyógyszert nem szedek, vese-szív-máj-érrendszeri betegségem nincs.
Kérdeztem az asszisztenst, aki bejött hozzám, hogy ez mi volt, hát ő nem tudja.
A felvételt meg nem kell megismételni, mert van értékelhető része is (a kontrasztanyag nélküli).
Igaz, így kevesebbet látnak, de kétszer nem fogják nekem most ezt a vizsgálatot kiírni. Jöjjek akkor, ha panaszom van.
Állami ellátás.
Marha mérges vagyok. Egyrészt akkor feleslegesen szenvedtem, azonnal ki is dobtak, hogy majd elmúlik, ha mégse, akkor jöjjek vissza, s az épület előtt egy padon ültem addig, míg valahogy oldódott a dolog, másrészt így biztos, hogy nem vagyok rendesen kivizsgálva, de hát ki nem szrja le, ez csak az én problémám.
Mert amikor nem tudják, hogy mi van, akkor is kell mondani valamit, mert azt ugye csak nem mondhatják, hogy nem tudjuk! És még meg is magyarázzák a hülyeséget.
Szerencsére azért láttam már olyan orvost, aki nem a pszichés dumával jött, hanem őszintén bevallotta, hogy nem tudja, mitől van. Nem szégyen, ők is emberek.
Ha meg valaki a pánikos-pszichés fszsággal jön, egyszerűen felállok és otthagyom. Hagytam már ott orvost így.
Én nagyon jól ismerem magam. Tudom, hogyha rámjön a hasmenés, mikor pszichés valóban, még akkor is, hogyha tejet ittam uborkalével.
Ez nem pszichés, csak nem vagyok orvos, hogy tudjam az okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!