Mekkora pohárba kell inni a ct előtti kontrasztanyagot ???
Figyelt kérdés
Sziasztok,holnap Ct-re kell mennem kismendenceire. Viszont a kontraszt anyagot itthon nekem kell elkészíteni és meg innom mire megyek. Azt tudom, hogy 15 percenként kell inni, de azt nem, hogy mekkora pohárral. Két éve voltam már de nem emlékszem . Köszönöm ha tudsz segíteni.júl. 18. 18:12
1/13 Metionin válasza:
Emlékeim szerint egy litert kellett meginni, 5x 2 decit nagyjából egy óra alatt de az a biztos ha rákérdezel, én is régen voltam már.
2/13 Ypszilon1980 válasza:
Ilyet én még életemben nem hallottam, hogy ezt otthon kell meginni előre.
3/13 Metionin válasza:
Nekem a kórházban kellett, direkt be kellett menni már jó korán. Azt nem is vágom, hogy hogy adják oda otthonra, hogy még magának is készítse el az ember.
4/13 A kérdező kommentje:
Én sem értem, két éve mikor voltam èn is ott ittam , ugyan oda megyek most is . Nem értem és 2l vizben kell el keverni
júl. 18. 19:53
5/13 Ypszilon1980 válasza:
És odaadták a kontrasztanyagot? Úristen, ez nagyon durva. Kontrasztanyagos vizsgálathoz mindig kell orvosi háttér csak úgy mondom. Szerintem valamit félreértettél, de nagyon.
6/13 A kérdező kommentje:
Nem értettem félre semmit, annyit kértek hogy az utolsó adagot bent igyam meg. Nekem is fura mert két éve bent ittam de most más lett a szokás ezek szerint.
júl. 18. 20:12
7/13 Ypszilon1980 válasza:
Oké, akkor azt is el kellett volna mondani, hogy mennyit kell hogyan inni, hol, ki mondta ezt neked, ki adta oda a kontrasztanyagot? Nem is értem. Figyu, te tudod mit mondtak, de szakmabeli vagyok és ez minden jogot sért, soha nem hallottam még ilyenről és egy kontrasztanyagos vizsgálathoz egyrészt orvosi háttér kell, másrészt így nem tudod garantálni azt, hogy megfelelően volt a kontrasztanyag felhasználva, feloldva, mennyi vízben, stb., valóban megitta, nem lett allergiás reakciója, eleve is kell hozzá vesefunkciós laborvizsgálat, azt ellenőrizni is kell, szóval sok pontja van ennek, ami alapján ez fura.
8/13 A kérdező kommentje:
Labor meg van, én sem értem azt már le is írtam, de így adták. 2l és 15 percenként.
júl. 18. 21:34
9/13 Ypszilon1980 válasza:
Értem, hát akkor legyen így, kókler a hely, szabálytalan is, de ha ezt mondták, akkor csináld így.
10/13 anonim válasza:
Szerencse, hogy nem vénás kontrasztanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!