Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Teljesen leepült anyámnak...

Teljesen leepült anyámnak kérhetek segitseget az itthoni ellátásában?

Figyelt kérdés

Nem diagnosztizalt, mert sem onreflexioja, sem betegsegtudata nincs, viszont nem birom el egyedul.

Ami tortenik: 70 ev, alig eszik de aktiv, viszont szellemekkel beszelget, sot ordit veluk. Es mindenkivel is. Nem zarhatom magamra az ajtomat: mert csak. A kutya beteg, mindenhol csomok lognak rola: nem megy orvoshoz, mert "csak". Ha nem mukodik a net: valaki lopja. Nem talal valamit a hazban: valaki ellopta. Apam hamvai a hall-ban, mas temaja nincs, mint "kit lehet szidni", "kiben csalodtam" vmint "ez meg ez mit gondol rolam". Empatia nulla, ha kritizalod neked megy, (nincs impulzuskontroll) vagy ordit remegve egesz nap. kutya menekul elole, a gyogyte xaraival itatja, mint apamat hasnyalmirigyrakban. Kijelento modban intezi a kereseit:n Elmesz cigiert es hozol nekem egy rejtvenyt" -egesz napi tevekenysege a tuzo napon kert -ontozesen felul. Nem birom. Van ilyenkor segitseg? Vagy megvarjuk, amig en is bedilizek? Szomoru ez az egesz, es nekem fogalmam nincs a hazai EU ellatasokrol, mert nemreg koltoztem haza -anyamat ellatni- kulfoldrol. Akkor is, ha utal, akkor is ha akarmilyen. Koszi.

júl. 24. 18:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%
Ja, a kutyát menekítsd ki, nem szenvedést érdemel, anyád meg remélhetőleg a 39 kilójával nem húzza sokáig.
júl. 24. 20:39
 12/17 A kérdező kommentje:

9) Koszi a jo otletet, ha ra tor a hiszti, felveszem a teloval, mert anyu folyekonyan hazudik masoknak.

Kutya kimenekitesere esely nincs-irom ezt ugy, hogy allatvedo voltam evtizedekig- mert a tesome aki "xarik raja".

haziorvos: nemsokara jon utanam a parom, mar csak nehany het, es akkor, ha itt lesz, nem mer majd mutti bantani, mert a parom elott vagy masok elott-azt soha. Es legalabb lesz itt meg valaki, aki igazolhatja, hogy anyu esze valoban elment.

Valoban megbolondulok. Apam meg elhetne, ha nem mutti gyogyszerezte volna. A kutyat sajnalom meg magamat, mert tehetetlen vagyok meg egy ideig.

júl. 24. 20:48
 13/17 A kérdező kommentje:
Most megint: fellopakodott a lepcson, majd nagy firifittyel kopogas nelkul benyitott az emeletre, nem derulty ki miert. Mondjuk a klotyora is benyit siman, azt tesz es akkor amikor kedve van, ha megakadalyozod vagy nemet mondasz: onkivuletig remegve ordit vagy neked megy. Boszorkany.
júl. 24. 20:49
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, részvétem! Senkinek nem kívánok rosszat, de remélem megoldódik mihamarabb ez a probléma!

Te ezt nem fogod bírni! Én se bírnám! 🍀

júl. 25. 04:51
 15/17 anonim ***** válasza:
49%

Hazaköltöztél anyádat ellátni??? Tesssék? Úgy, hogy nem tudtad, milyen állapotban van??? A párod meg jön veled, ugyanoda lakni??? Nem szeretnéd otthonba dugni, miközben komplett agyament??? Na ácsi! Visszaköltözöl külföldre. Ez ennyire pofon egyszerű. Az Önkormányzatnál meg kérsz szociális segítést. Majd ha jár egy gondozó, ő átlátja a helyzetet, és az Önkormányzat is intézkedhet.

De, az ajtódat addig is zárd. Mi az, hogy nem zárHATod? Hogyne zárhatnád! Mi az, hogy nem menekítHETed? Hogyne menekíthetnéd! Kihívod az állatvédőket, tök mindegy, kié, ha kínozzák. De te meg se próbálod. Valahogy kezdem nem elhinni a kérdést. És nem azért, mert egy demens nem lehetne ilyen.

júl. 25. 07:09
 16/17 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a segitokesz kommenteket, kulonosen a viselkedese telefonon rogzitese lesz hasznos segitseg. A kerdesemre a valaszt tehat megkaptam: igen, kerhetek segitseget.

Elni fogok vele.

júl. 25. 07:44
 17/17 A kérdező kommentje:
Utoirat: Naplemente szindroma demenciaban. Hatha hasznos lesz vkinek, aki ide teved. [link]
júl. 25. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!