Hogy gyógyulhat meg az az anyuka akinek állapota szülés következtében romlott meg, ami akadályozza gyermeke ellátasában, de kórházi kezelést nem tud igénybevenni mert nem lenne aki vigyázzon a gyermekre a kezelés ideje alatt?
Ha a gyermekem beteg akkor jogom van mellette lenni.
De ha én az anyuka vagyok beteg, alapvetoen cselekvőkepes de a vérveszteség és transzfúió kövezkezménye egy rossz fizikai állapotot idézett elő, kórházi kezelés kellene, de akkor elvennék a gyermekemet.
Nem vagyok fertőző, bejárassal is megoldható lenne (pl 1-1 infúzióra bemenni a kórházba), de vidéken lakok egyedül nem tudok bejutni kezelésre állapotom miatt. Ha allomanyba vesznek fel akkor a gyermekem veszítem el márpedig párhónaposan mellettem a helye, szüksége van rám.
Ájulásközeli állapotok, fáradtság szb az akadályozó tényezők. Apuka segítségével tuduk ketten ellátni a picit, de apukának dolgoznia kell, napi 12óra után (plusz 4óra utazás) aludni van ideje. Nem tud eljönni munkahelyéről , ha csak pár órára menne be dolgozni kirúgnák, amit nem tehrtünk meg anyagi helyzetünk miatt.
Anyaotthon szb kizárva , ott sincs aki felügyelne a picire, és igazaból az egyetlen gond hogy messze van a kórház, barmelyikbe is utalnának.
Létezik erre megoldás?
Vagy ha beteg lesz az anyuka szülés után, csak az a lehetőség van hogy a "gyámügy" vagy bárki ilyen szerv a kezelés idejéig nevelésbe veszi?
Azt nem szeretném hogy csak azért mert messze lakunk egy kórháztól elvegyék a gyermekem!
Neten kerestem de csak szlés utáni delressziókat talaltam, az pedig hala Istennek nem áll fenn, fizikai jelelgűek a problémáim.
Vaskészítményt szedek de nem nagyon segít. Azt mondják 6-10hónap mire beépül.
Na hat ezt nem akarpm elfogadni hogy nincs más megoldás!!!! Nincs senkim aki 6-10 hónapig segítene aktívan fél napon át.
6 honap alatti, kizárólag szootatott csecsemőt felveszik a gyerekosztalyra, ha az anya bennfekvo beteg.
Apuka el mehet fizetés nélküli szabadságra a gyerek ápolása és gondozása miatt. Ha a gyerek 6 hónapnál idősebb, akkor erre igényelhetia gyedet.
Kb majdnem minden benn fekvést nem igénylő kezelést meg lehet oldani otthon, ehhez a háziorvos segítségét kell kérni. Létezik házi betegápoló szolgálat is.
Amúgy nem igazán értem, mi a bajod.
Ha tegyük fel egy 1 órás kezelésre vagy csal egy ultrahangra kell mennem és nem tudom kire hagyni a picit aki még nagyon pici 7hós, azt hogy lehet kivitelezni babával?
Létezik hogy elnéznék kivetelesen hogy egy 2 perces uh vizsgálaton mellettem van a pici babakocsiba (nyílván mert járni nem tud, autó meg nincs)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!