Homeopátia vagy gyógyszer?
Egyik sem, vagy mind a kettő.
A topic kérdése pont egy, a homeopátiával kapcsolatban a köztudatban élő tévhitet fogalmaz meg.
Ugyanis sokan azt gondolják, hogy a homeopátiás készítmények csodaszerek, és szedésük mellett orvoshoz sem kell menni. Nincs erről szó!
Ha a betegség elején szedi valaki, akkor segíthet abban, hogy ne forduljanak súlyosabbra a tünetek.
Ezek enyhébb szerek, mint a jól megszokott készítmények. Sokkal gyengébbek, pont azért, mert csak természetes alapanyagokat tartalmaznak.
Én akkor szoktam szedni, ha reggel úgy ébredek, hogy fáj a torkom. Szedem kb 2 napig, de általában más másnapra elmúlnak a tünetek.
Nem tudom, a többi hogyan működik. Nekem a Homeogene9 ebből a szempontból beváltnak tekinthető.
Megy a süketek párbeszéde.
Az elején tisztázni kell, hogy a homeopátiás szerek olyan mérvű higítással készülnek, hogy gyakorlatilag 0 db molekula (!) van már csak bennük az eredeti hatóanyagból.
Innentől kezdve a további vita és észosztás homeo oldalról logikusan gondolkodó ember számára nyilvánvalóan értelmetlen.
Azt használd amelyikben hiszel. Ha nem hiszel a homeopátiában akkor azért sem fog működni. Ha pedig hiszel benne akkor csak azt fogod.
Általánosságban kijelenthető ha mindkettőben hiszel, akkor el kell dönthened hogy melyiket használod mert a két gyógymód ellentéteket vall. (pl. lázat csak 39 fok felett csillapít a homepátia, mert a láz egy teljesen természetes védekezés a betegség ellen) Tehát ha alkalmazod a homeopátiát meghűlés, láz, fejfájás stb esetén akkor ne vegyél be mellette lázcsillapítót mert akkor nem ért semmit amit csináltál.
Viszont. A homeopata is elismeri (tehát nem kell támadni a homeopátiát mert ők is elmondják hogy ha baj van akkor gyógyszert kell szedni csak az emberek tudatlanok és meggondolatlanul támadnak) hogy ez a mód csak olyan betegségek esetén alkalmazható ami még nem jelent súlyos kárt az egészségedben. Amikor már műtétre, antibiotikumra vagy más, nagy kaliberű beavatkozásra van szükség az egészséged érdekében akkor a homeopata is orvoshoz fog küldeni.
A lényeg. amit még lehet azt kezeld homeoval, ha el akarod kerülni a gyógyszerek mellékhatásait, és egészségromboló tulajdonságait (többet árt mint használ), de amint baj van fordulj orvoshoz!
a kutyámat is homeopátiás gyógyszerrel kezeltem(begyulladt a szeme) és pár nap alatt meggyógyult.A kutyám pedig nem hinném hogy tudta hogy beadok neki valamit szóval nem placebo:)
"A gyógyulás azáltal következik be, hogy a homeopátiás szer egy műbetegséget produkál a szervezetben: magas hígítása miatt csak a betegség információját szolgáltatja, s erre a szervezet válasza a gyógyulási reakció."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!