Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Homeopátia vagy gyógyszer?

Homeopátia vagy gyógyszer?

Figyelt kérdés
2010. okt. 31. 19:35
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
11.04-essel értek egyet! :-)
2010. nov. 11. 14:21
 12/27 anonim válasza:
Ezzel én is így vagyok, nem hiszem hogy egy pohár víz lenne, magyarul nem placebo hatásról beszélünk. Annyira összetettek ezek a készítmények olyan dolgokat tartalmaznak amikre az ember nem is gondol, de az okos emberek tudják hogy ezek bizonyos bajokra jók:) Gondolom a népi gyógyászatot veszik alapul megnézik hogy anno milyen növényeket,állati eredetű dolgokat használtak, aztán ezeket kombinálják még pár elemmel. A homeopátiás készítmények hatnak, szerintem ez tény!
2010. nov. 11. 14:51
 13/27 A kérdező kommentje:
utolsó: szerintem is!
2010. nov. 12. 08:55
 14/27 anonim válasza:
Én mostanában kezdem felfedezni a homeopátiát. Eddig megfázás kezelésére használtam. Torokfájásra bevált. Kiegészítettem némi mézzel, meleg teával, sok C-vitaminnal és pár nap alatt átment rajtam. Gyorsan fejti ki a hatását és természetes hatóanyagokból készül. Az eddigiek alapján csak ajánlani tudom!
2010. nov. 15. 13:00
 15/27 anonim válasza:

Konkrétan milyen gyógyszert használtatok már, ami homeopátiás? Mennyire vált be?

Még csak most szeretném felfedezni ezt, mert szívesebben használnék alternatív gyógymódokat az esetleges betegségek kezelésére

2010. nov. 15. 15:49
 16/27 anonim válasza:

Én vagyok az előtted hozzászóló is. Szóval én a torokfájásomra a Homeogene 9-et használtam. Kilenc összetevőből áll ez a szer hurutoldó hatást fejt ki,csökkenti a gyulladást és serkenti a gyógyulást. Akár negyedóránként lehet szedni, nincs mellékhatása (mint az összes homeopátiás szernek) és túladagolni sem lehet...

A kilenc összetevőből álló szer hurutoldó hatást fejt ki, csökkenti a gyulladást és serkenti a gyógyulást.

2010. nov. 15. 15:54
 17/27 anonim válasza:
Hu, köszi, ezt felírom, hogy ha szükség lesz rá, akkor ismerjem. De remélem ebben a szezonban sikerül elkerülnöm a megfázást : )
2010. nov. 15. 16:14
 18/27 anonim ***** válasza:

Aki úgy gondolja, hogy a homeopátiás szer az oldószeren kívül (ami legtöbbször a víz v. alkohol) mást is tartalmaz, az vagy nem tudja mi az a homeopátiás szer vagy eleve nem is azt szed.

Az alacsony higítás is 1:99 négyszer egymás után, vagyis egy rész a 100 millióhoz, a magasabbaknál még akár 10-20 ilyen kör. 1 db molekula sem marad a hatóanyagból!

2010. nov. 15. 18:38
 19/27 A kérdező kommentje:
Nekem szoptatásnál vált be az urtica urens. Rengeteg tejem lett tőle... szóval aki szerint kamu, az próbálja ki, mielőtt ítélkezik.
2010. nov. 15. 21:04
 20/27 anonim válasza:

Te már próbáltad ezeket a szereket, vagy csak utánaolvastál? Érdemes kipróbálni - tényleg. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy kevés benne a hatóanyag, de legtöbbször, nincs is szükség annyi hatóanyagra, mint amennyit más gyógyszerek tartalmaznak. Azok sokkal inkább lórúgásszerűbbek.

Egy torokfájásra sokszor valóban elég egy homeogene például, egy kis vizsgadrukkra meg egy sedatif pc. Ezt azért mondom, mert nálam beváltak.

Nyilván az esetleges komolyabb problémákra nem ilyen szereket használ az ember, de ilyen esetekben beválik.

Persze ezt mindenki magának dönti el, mindenkinek más a szervezete és más használ. Amondó vagyok, hogy egy próbát megér : )

2010. nov. 18. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!