Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Elmennétek magán úton egy...

Katona Dius kérdése:

Elmennétek magán úton egy vizsgálatra, ha előtte voltatok TB alapon?

Figyelt kérdés
Elküldtek hasi ultrahangra. Mivel úgy volt, hogy TB alapon sokára kapok időpontot, kértem időpontot magán orvostól. Végül úgy alakult, hogy hamarabb tudtam menni TB-n (lemondta valaki), nem találtak semmit, minden tökéletes volt. Ma kellene mennem magán úton, de nem tudom, így egyáltalán elmenjek-e. Ki adjam-e a pénzt rá így, hogy nagyon nagy eséllyel ugyanazt mondja, mint az SZTK-s orvos?

2024. jún. 24. 12:31
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
7 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges.
2024. jún. 24. 12:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges, viszont már illett volna lemondani. Ha az utolsó pillanatban mondod le, akkor lehet, hogy így is ki kell fizetni. Elvileg le van írva mindenhol, hogy mik az adott hely szabályai.
2024. jún. 24. 12:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem kell kifizetni, de lemondani sem tudom, mert nem veszi fel a telefont a doki. Múltkor, mikor kértem az időpontot, egy HÉTTEL későb hívott vissza. Mindegy, hányszor és milyen napszakban hívtam, nem vette fel.
2024. jún. 24. 12:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a doki bá' így járt. Legközelebb majd gondoskodik arról, hogy felvegye vk.
2024. jún. 24. 12:53
 5/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Az ottani szabályokat nem tudom, de szerintem felesleges most pluszban ezért pénzt kiadni.
2024. jún. 24. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Alapból azt mondom: Le kell mondani. Azt azért jó lenne tudni , utána érdeklődni, milyen volt az orvos aki kiértékelte a TB-s eredményt.

Saját példám: Sokáig nagyon rosszul voltam, minimális fizikai terhelés hatására is elfogyott a levegőm.20 métert bírtam gyalogolni, meg kellett állni pihenni. Háziorvos elküldött mellkas röntgenre TB-n. Megnézték, megállapították: Minden rendben van. Pár nap múlva összeestem az utcán. Mentő vitt ugyanabba a kórházba ahol előtte csinálták a röntgent, egy másik, fiatal doktornő volt a sürgősségin ügyeletes. Ugyanarra a röntgengépre küldött. Fél óra múlva: Ön csodálkozik hogy nem kap levegőt és hogy egy éve nem bír csak ülve aludni?? Az egész mellkasa teli van vízzel, a szíve vízben úszik! Ezután magánorvosokhoz mentem, pár hét után sürgősségivel szívbillentyűket kaptam. Ennyit a Magyar TB-ről, természetesen tisztelet a kivételeknek!

2024. jún. 24. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!