Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kitől kérnél segítséget?

Kitől kérnél segítséget?

Figyelt kérdés

Betegség, műtét utáni gondozásra szorulva (lányként) ki előtt viselnéd jobban a kiszolgáltatottságot? Segítség fürdésben, wc-zésben, stb.

Szülőtől (anyuka), testvér, barátnő?

2024. máj. 25. 13:03
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Akiben a legjobban bízol...

Akivel a legbizalmasabb, legbensőségesebb a kapcsolatod.

2024. máj. 25. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilván a köztünk lévő viszonytól függ, de normál esetben az anya az első.
2024. máj. 25. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Azért egyáltalán nem biztos, hogy a szülő a legjobb opció. Függ a kortól, fizikális és mentális állapottól, az infrastruktúrától, hogy ki mennyire van messze, s természetesen, hogy már említettem, a bizalom szintjétől.

Ami még kapaszkodó lehetett, hogy volt-e már fordított eshetőség, hogy kit ápoltál te így, vagy épp a korábbiakat szem előtt tartva volt-e hasonló eset és akkor kire mennyire számíthattál.

És érdekes lehet még, kinek milyen a kometenciája, tapasztalata.

2024. máj. 25. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:

„Szülőtől (anyuka), testvér, barátnő?”

Azért „rossz” a kérdés, mert aki volt már ilyen helyzetben, bármelyik oldalon is, az nagyon jól tudja, hogy gyakorlatilag mindegy, hiszen a cél a beteg segítése. Nem úgy néznek a betegre, mintha egészséges lenne, és fordítva, minden segítő mozdulatra „örök” hálával gondol a beteg.

Gyors és teljes gyógyulást!

2024. máj. 25. 17:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nincs egyébként nagy gond, csak műtét előtt állok, és a doki azt mondta hogy egy két hétig leszek rászorulva a segítségre, aki a kórházi időszakban nyilván az ápolónőket jelenti, itthon pedig meg kell oldani. A leg kézenfekvőbb anyu, csak szorongok ettől kicsit, nem vagyunk ennyire szoros kapcsolatban, nem szokott látni meztelenül, így valahogy ez nekem kellemetlen, és nem tudom mi lenne a legjobb. De biztosan szívesen segít.
2024. máj. 25. 22:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Elég sokat látott már meztelenül, és elég járatos a női test felépítésében. Ez nem lehet probléma. Milyen műtét? Azért WC-re valószínűleg képes leszel egyedül is kimenni, mikor hazaengednek. Zuhanyozni is, ha zuhanykabin van, nem kád.
2024. máj. 25. 22:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Az elmúlt 10-15 évben nem látott. Ki tudnék, csak nem fogok tudni felkelni, illetve nem kelhetek fel, nem terhelhetem magam. Gerinc műtét.
2024. máj. 25. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!