Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Beleegyezzek e a műtétbe?

Beleegyezzek e a műtétbe?

Figyelt kérdés

Epilepsziás vagyok úgy 6éve, most volt szó az esetleges gyógyszerelhagyásról de a longterm eeg kimutatta hogy esténként vannak tüskéim. Az orvos mondta hogy szó se lehet gyógyszerelhagyásról, de felvetette a műtéti lehetőséget, hogy kivesznek kb 3cm-t az agyamból és 80százalék hogy teljesen tünetmentes leszek nem kell többet gyógyszert szednem. Ami jó lenne abban az esetben ha később gyerekvállalásról lenne szó (mert az epileptikumok fejlődési rendelenességet okozhatnk a magzatban).

Mit gondoltok, beleegyezzek a műtétbe? Van köztetek olyan akinek sikeres agyműtéte volt és rohammentes lett?

2010. okt. 27. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem állj a doki elé, és kérd meg, hogy a tájékoztatási kötelességének megfelelően legyen szíves vázolja fel neked a műtét összes lehetséges kockázati tényezőjét. Így látni fogod, hogy mit nyerhetsz és mit veszíthetsz a műtéttel, és egy jól átgondolt döntést tudsz majd hozni.
2010. okt. 27. 17:18
 2/3 anonim ***** válasza:
94%
Én ilyen műtét előtt biztos felkeresnék másik orvost is. Ha ő is azt javasolná, vszínűleg belemennék.
2010. okt. 27. 17:55
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsokat!

Felkerestem egy másik orvost és kértem tőle egy másodvéleményt. Ő is megerősítette hogy nem lehetséges a gyógyszerelhagyás csak műtéttel. Ő még hozzátette hogy "meglehet" hogy majd a műtét után problémám "lehet" a vizuális memóriámmal (képi memória).

Tehát egy műtét, ami ha sikeres, akkor teljes gyógyszermentes, egészséges élet.

Na és a vizuális probléma? (Amire most szükségem van, ahhoz ha el akarom végezni az egyetemet.) Ha a szemem romlana el, akkor a szemüveggel megoldható lenne, na de egy memóriát vissza lehet "fejleszteni"?

Van 2hetem arra, hogy meghozzam a végleges döntésem.

2010. okt. 28. 16:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!