Beleegyezzek e a műtétbe?
Epilepsziás vagyok úgy 6éve, most volt szó az esetleges gyógyszerelhagyásról de a longterm eeg kimutatta hogy esténként vannak tüskéim. Az orvos mondta hogy szó se lehet gyógyszerelhagyásról, de felvetette a műtéti lehetőséget, hogy kivesznek kb 3cm-t az agyamból és 80százalék hogy teljesen tünetmentes leszek nem kell többet gyógyszert szednem. Ami jó lenne abban az esetben ha később gyerekvállalásról lenne szó (mert az epileptikumok fejlődési rendelenességet okozhatnk a magzatban).
Mit gondoltok, beleegyezzek a műtétbe? Van köztetek olyan akinek sikeres agyműtéte volt és rohammentes lett?
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
Felkerestem egy másik orvost és kértem tőle egy másodvéleményt. Ő is megerősítette hogy nem lehetséges a gyógyszerelhagyás csak műtéttel. Ő még hozzátette hogy "meglehet" hogy majd a műtét után problémám "lehet" a vizuális memóriámmal (képi memória).
Tehát egy műtét, ami ha sikeres, akkor teljes gyógyszermentes, egészséges élet.
Na és a vizuális probléma? (Amire most szükségem van, ahhoz ha el akarom végezni az egyetemet.) Ha a szemem romlana el, akkor a szemüveggel megoldható lenne, na de egy memóriát vissza lehet "fejleszteni"?
Van 2hetem arra, hogy meghozzam a végleges döntésem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!