Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Akinek volt orrsövényferdülést...

Akinek volt orrsövényferdülést javító műtétje, jobb vagy rosszabb lett utána?

Figyelt kérdés

Tizenéve műtöttek engem de sajnos nekem rosszabb lett. Az orrom és a torkom felső/hátsó része folyamatosan kiszárad és emiatt sállal a számon/orromon kell aludnom, különben annyira kiszárad reggelre hogy megfázásos tüneteim lesznek.

Voltam fele füll orr gégészeten de azt mondták hogy nem tudnak vele mit csinálni, használjak olaj alapú sprayt pl rhinopainteina-t, de sajnos ezzel a sprayvel sem tudok nem sállal aludni az év 365 napjában. Félek tőle hogy tényleg ennyi a kilátásom, félek belegondolni hogy ez egy maradandó problémám lesz öregkoromra. Minden ilyenből adódó megfázásom kínszenvedés, hetekig eltart és nagyon nehéz lélegeznem ezalatt és nem újra megfáznom. De azt is megértem hogy egy újabb műtét tovább ronthat a szituációmon (varrasodás, orrnyálkahártya további egybenövése stb).

Kiváncsi lennék mások tapasztalataira. Segített nektek a műtét? Jár esetleg valaki hasonló cipőben mint én? Mik azok a dolgok amik segítenek?

febr. 26. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem kb 14 évesen derült ki hogy orrsövényferdülésem van most 45 éves vagyok azóta sem operáltattam meg

Van is gond az orrommal de valahogy sose tudtam rávenni magam a mütétre.

Meg aztán nekem is voltak olyan ismeröseim akik azt mondták hogy nem igazán lett jobb utána, de volt olyan ismerösöm is aki a mütét után nagyon elégedett volt.

Szerintem sokat számíthat az hogy aki megoperál az mennyire értia dolgát.

Éna mütét utáni tamponos kinzásos rész miatt nem mütettem meg eddig:)

febr. 26. 20:38
 2/7 anonim válasza:

Szia!

Nem lehet, hogy a műtét után átszoktál a szájlégzésre és így alvás közben a szádon veszel levegőt és ezért szárad ki? (Nem értek ehhez, viszont felmerült bennem, mint egykori szájlégzőnek, hogy ez is lehet akár probléma)

máj. 21. 22:22
 3/7 A kérdező kommentje:

#1, Én tini voltam és nagyon el voltam rajta keseredve, nagyon akartam hogy jobb legyen, ezért kértem nagyon a szüleimet hogy legyen megműtve. Amikor a műtét után még a kórházban a műtőorvos megvizsgált miután az utolsó "tampont" is kiszedte, azt mondta, hogy "jaj hát lehetett volna ott több mindent lefaragni". Először azt hittem hogy viccelt csak de miután felépültem nyilvánvalóvá vált hogy a műtét nem volt sikeres... bánom hogy műttettem. Sajnos nem emlékszem rá hogy a mostani szituációhoz képest mennyire volt jobb vagy rosszabb mondjuk, de azt tudom hogy nem fáztam meg éjjel pusztán alvástól vagy egy beszélgetéstől ami egy óránál tovább tart!

#2, Sajnos akármit csinálok, kiszáradok.

Kipróbáltam egy valamit, nem tudom mi a neve, olyasmi mint a fogvédő amit boxolók használnak, csak beteszed nagyon meleg vízbe hogy formálni lehessen és keményen ráharapsz, ezzel megformázod a saját fogsorodra. Nyelvvédőként használtam, ugyanis sokszor van hogy éjjel "elalszom" a nyelvemet (hozzádörzsölődik egy-egy fogam élesebb sarkához és irritált lesz).

Ez a cucc teljesen lehetetlenné teszi a szájon át való lélegzést alvás közben és még így is ugyanolyan a probléma, sőt, szerintem még ront is rajta mert így nem csak ott száradok ki ahol szoktam, hanem még az egész orrjáratomon is érzem ezt a kellemetlen, húzó érzést, ami elmúlik amikor megnedvesítem azt a részt :( semmi nem segít...

El szeretnék menni egy másik fül orr gégészetre ezzel valahova máshova egy második véleményért, hátha van még remény rá hogy lehet kezdeni vele valamit.

máj. 31. 02:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát menj el orvoshoz
jún. 26. 12:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Ismeretsegi koromben harom embernek volt, es egyiknek sem lett jobb. Ugyanugy szenvednek arcureggyulladassal egyik oldalon. Egyikuknel annyi tortent, hogy az orrhangja megvaltozott.
jún. 26. 21:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Én olyanról hallottam, akinek annyira elrontották, hogy utana plasztikai műtétet kellett csináltatnia.
jún. 27. 08:09
 7/7 A kérdező kommentje:
4es, nem orvosi tanácsért vagyok itt hanem beszámolókért. Köszönöm a válaszokat.
jún. 27. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!