A gyomortükrözés mennyivel rosszabb a gégetükrözésnél?
Figyelt kérdés
Elég durva garatreflexem van, ezért félek tőle. A gégetükrözésen magánorvosnál voltam, orron keresztül, érzéstelenítve csinálta, nem volt kellemes, de elviselhető volt. Ezt államiban tervezem. Kíváncsi vagyok, aki volt már mindkettőn, milyen volt a gyomortükrözés a gégéhez képest.2022. jún. 9. 09:51
2/10 anonim válasza:
Úgy tudom a gyomortükrözésnél adnak valamilyen szert, amitől ideiglenesen elmúlik az öklendezős reflexed. Egyébként meg nagyon kellemetlen, talán a gyomortükrözés rosszabb.
3/10 anonim válasza:
Lidocain spray-t spriccelnek a torkodba meg a nyelved hatso reszere, ugyanis az orvos sem szereti ha lehanyjak vizsgalat kozben. Nem kellemes, de kibirhato. Koncentralj arra, hogy az orrodon vegyel levegot, de tenyleg erre koncentralj!.
4/10 anonim válasza:
A lidokain pont semmit nem ér az öklendezés ellen, az egy reflex. És mégis mit hányna a szegény paciens ha nem ehet előtte hosszú órákon át?! Én csakis bódításban bírom.
5/10 anonim válasza:
#4 ertem, akkor biztos azert spriccelik mert tul sok van belole es el kell hasznalni, ugye? Megismerem az izet a fogorvos ota, szoval de, lidocain van abban.
A reflexet ugye valaminek ki kell valtani, pl. az erintesnek. Na de ha nem erzed mert erzestelenitettek, szerinted mi valtja ki? Megsugom, pszichesen te magad.
6/10 anonim válasza:
5
Mit háborogsz? Mondtam egy szóval is hogy nem lidocain az amit bespriccelnek? A butaságaidat pedig jobb ha megtartod magadnak, a reflexet a vegetatív idegrendszer szabályozza, amire nincs hatásod.
7/10 anonim válasza:
Jól mondja az ötös, az öklendezős reflexet az váltja ki, ha valami hozzáér a nyelvcsaphoz. Ha a lidocain miatt érzéketlen (alszanak a receptorok) akkor nincs mi kiváltsa a reflexet.
8/10 anonim válasza:
5-nek igaza van. Lidocain amit spriccelnek. Oldaladra fordulsz, ugy csinaljak. Nekem folyt taknyom nyalam. Kibirhato, de utaltam. Ki voltam szolgalratva a csonek. Sajnos muszaj. A tobbi vizsgalat nem ad ilyen pontos kepet. Kiirtak kolonoszkopiara is, hat attol is fosok. Orvos haveromnak magyaraztam, hogy megyek CT MRI barmi. Kedvesen kozolte, hogy ott a bel belsejeben nem latnak 100 %-an. Tehat: batorsag! Neked jutott a jobb!😀
9/10 anonim válasza:
Nekem csinálták mindkettőt,a gégetükrözést többször is.Az én garatreflexem is erős, rosszul viseltem,öklendeztem közben. Én már attól is öklendezek ha lenyomják a nyelvem a toroknézéshez.
10/10 anonim válasza:
Gyomortürközésen nem voltam még. A gégetükrözés iszonyú élmény volt, a múlt héten voltam, megfogták és kihúzták a nyelvem, majd egyszerűen lenyomtak a torkomba egy kis tükröt és úgy vizsgálta meg az orvos a hangszálaimat. Az öklendezés volt a legszörnyűbb az egészben, amit az ember ilyenkor nem tud kontrollálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!