Ha egy rezidens orvos kezel akkor rosszabb ellátást kapok mintha egy szakorvos?
Mert nagyon aranyos értelmes fiatalember volt, ő lesz a kezelőorvosom, de ott volt a névjegytáblájan hogy dr.XY rezidens orvos
Most akkor ez hogy van? Nem értem.
Mit jelent ezt? Még most tanulja?
Az én barátnőm szülészorvos rezidens, és nagyon sokan dicsérik, jól végzi a munkáját. Konzultál is a felette lévő orvossal, de sokszor egyedül végzi a dolgát.
Ebből kiindulva nem hülyeség egy rezidenst választani ha amúgy jó, de még nincs meg a szakvizsgája.
Persze nem mindegy hogy milyen problémával küzd az ember.
A napokban egy olyan hölgy vizsgált, akinek adjunktus van a neve alatt.
Az kórházban osztályvezető helyettest jelent.
Ha egy tanár a gimi folyosóján látná őgyelegni, simán bezavarná a terembe.
Olyan hatalmas nagy szakmai tapasztalata neki sem lehet. Nyilván több egy rezidensnél.
Az orvosi pálya folyamatos tanulás, de mégis könnyen előfordulhat, hogy egy idősebbnek hiába van nagy rutinja, de részben bele is fáradt, részben a tudomány is előrébb jár. Papíron lehet, hogy napra kész, de hogy a gyakorlatban is alkalmazza-e, nem biztos.
Köszönöm a valaszokat és a megnyugtatást, tényleg jó kezekben vagyok, már sokkal jobban is érzem magam, a heten meg bent kell maradnom, de de mar 100X jobb
Kicsit szégyenlem is magam hogy kételkedtem benne.
Éljenek a rezidensek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!