Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért mond ilyet egy kórházi...

Miért mond ilyet egy kórházi orvos?

Figyelt kérdés

Mamám kórházban van egy ideje, epeköve volt, amit kiszedtek neki. Minden áldott nap látogatta valaki, két külön városban is volt kórházban miatta, mert az egyik vizsgálatot máshol tudták megcsinálni. Már épült volna fel, amikor hoztuk volna haza, legyengült pont aznap, menni kezdett a hasa is, tehát valamilyen fertőzést elkaphatott a kórházban ami legyengítette. Erre szólt neném az orvosnak, hogy nagyon gyenge, a fejét sem bírja mozdítani, így nem merjük haza hozni, mivel nem tudtuk mi okozza ezt hirtelen. Az orvos erre azt mondta, hogy azért van ez, "mert meglátta magukat" és mondta mamámnak is, hogy azért van ez az egész, mert gond van otthon a családban, és meg akarunk szabadulni tőle.

Hogyan merészel egy orvos ilyet mondani, amikor nem is ismer minket, sőt nem is ez az orvos kezelte végig az epekövét, mert ez egy másik osztály már ahol van. És minden nap ment valaki, és az egész rokonság is ment valamelyik nap, és mindig törődünk vele, viszünk neki mindent. Hogyan jut eszébe az orvosnak ilyen, hogy meg akarunk tőle szabadulni, és miért mondja neki is ezt? Mit kellene tenni az ilyennel? Én mindig tiszteltem az orvosokat, de ez nagyon felidegesített vele, egy utolsó senkinek tartom az ilyen orvost.

2023. dec. 12. 09:38
 1/6 A kérdező kommentje:
És esetleg még az a kérdésem, hogy az, hogy ilyet mond valaki, nem meríti ki a rágalmazás fogalmát?
2023. dec. 12. 09:41
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Elvileg kell lenni betegjogi képviselőnek. Mindenképpen beszélnék vele és közölném a kórházzal hivatalosan, hogy kikérem magamnak ezt a hangvételt az XY doktortól.
2023. dec. 12. 09:44
 3/6 qborka ***** válasza:
94%

Huh,én előbb a dokival beszélgetnék el,ha lehet tanú, pl.egy kollégája előtt.

Minimum magyarázza meg és kérjen bocsánatot.

Lehet,neki is csak rossz napja volt.

Nem tennék panaszt ellene,mert nem tudom megítélni, szakmailag milyen,és nem szívesen üldöznék el egy jó szakembert.

2023. dec. 12. 09:59
 4/6 anonim ***** válasza:
38%

Jaj, mikor fogjátok már fel, hogy az orvos is ember és nyugodtan ki lehet kérni magatoknak az alaptalan vádaskodást.

Nem mellesleg egészségügyben dolgozom magam is.

2023. dec. 12. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek azt gondoltam,hogy viccelt hisz vannak ilyen humorú emberek is,de aztán tovább olvastam. Tény,hogy sok időst raknak kórházba a hozzátartozók,mert idősek otthonában nincs hely otthon meg nem tudnak/akarnak vele foglalkozni. Amikor kórházban voltam gyakorlaton tele volt az osztály ilyen idősekkel másnak aki tényleg beteg meg nem lesz helye. Ezt most nem rád értettem csak leírtam miért mondhatta ezt az orvos. Szerintem hagyd a francba ne foglalkozz vele most lehet betegjogot hívogatni,de felesleges.
2023. dec. 12. 10:48
 6/6 anonim ***** válasza:
68%
A betegjogi képviselővel semmire nem mész. Az egész rendszer összezàr. Én még életemben nem hallottam olyat, hogy még akár ennél nagyobb problémákkal is ha betegjogi képviselőhöz fordult valaki, ő és nem az orvos jött volna ki jól. Sajnos ez a magyar egészségügy, ha orvos vagy, bármit mondhatsz, bármit megtehetsz mindenféle következmény nélkül. Én hetente tapasztalok hasonló dolgokat mióta kismama vagyok. De sajnos le kell nyelni a békát, mert mást nem tud tenni az ember. Ha kinyitod a szád, csak rosszabbul jársz ha esetleg következő alkommal is menned kell a kórházba,mert azt sajnos nagyon jól megtudják jegyezni ki volt az, aki nem kussolt.
2023. dec. 12. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!