Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért az asszisztensnek...

Miért az asszisztensnek kellett elmondani, hogy mi a bajom?

Figyelt kérdés
Költözés miatt háziorvost váltottam. A héten belázasodtam, fájt a torkom, gondoltam, felkeresem az új háziorvost. Az asszisztens kijött a váróba, azzal kezdte, hogy kértem-e időpontot, mert már 3 éve időpontot kell kérni (milyen jogszabály van erre)? Mondtam neki, hogy nem, hiszen nem tudtam előre, hogy beteg leszek. Mondta, nem baj, így is megvizsgálnak. Hosszú várakozás után végre behívott az asszisztens és ő kezdett el részletesen kikérdezni arról, hogy milyen tüneteim vannak. Én ezen nagyon csodálkoztam, mert az előző orvosomnál az orvos kérdezett meg és egyébként is adatvédelem van. Ennek ellenére elmondtam a tüneteimet, mert örültem, hogy több órás várakozás után végre bejutok. A tünetek felsorolása után az asszisztens elmondta, hogy milyen gyógyszereket szedek stb. Utána szólt az orvosnak, aki addig egy másik szobában üldögélt egyedül. Az orvos megnézte a torkom, meghallgatta a tüdőm, aláírta a táppénzes papírt. Nem is igazán kérdezett semmit. Rendben van ez így? Csak nekem szokatlan ez az eljárás?

2023. dec. 2. 08:32
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%
Nos aki 17szer telefonál sikertelenül az általában rossz számot hívogat. Mondjuk ilyen hülye is szokott azért lenni.
2023. dec. 6. 19:07
 32/38 A kérdező kommentje:
Még mindig arra lennék kíváncsi, hogy előírja-e valamilyen rendelet, hogy a háziorvoshoz időpontot kell kérni?
2023. dec. 7. 09:11
 33/38 anonim ***** válasza:

Én meg arra lennék kíváncsi mitől érzed magad olyan felsőbbrendünek hogy azt hiszed rád nem vonatkoznak a szabályok.

Amúgy a praxis gyakorlatilag egy vállalkozás. Egy vállalkozó pedig megteheti hogy időpont kéréses szabályt hoz.

2023. dec. 7. 09:49
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tudtommal nem írja elő. Ettől még aki aki akar, vezethet be időpontos rendszert. És bizony előfordulhat olyan is, hogy az időpont nélkül érkezőre rendelési idő alatt sajnos sajnos nem jut idő. 😞 De mivel szépen várt három-négy órát a rendelőben, ezért másnapra megkapja az első szabad időpontos helyet. 😇
2023. dec. 7. 10:05
 35/38 A kérdező kommentje:
Gondoltam, igazodok a szabályokhoz és most időpontot kérek, mert beteg lettem. Kb. 30-szor hívtam a rendelőt, vagy foglalt volt vagy nem vették fel! Elegem van!
2023. dec. 11. 15:31
 36/38 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy szabin van a doki.
2023. dec. 11. 17:34
 37/38 anonim ***** válasza:
0%
Ez esetben szabad orvosválasztás van. Lehet menni máshoz is.
2023. dec. 12. 02:15
 38/38 anonim ***** válasza:

36.

Amit jó szokás szerint a rendelő ajtajára tesz ki egy rajzszöggel rögzítve, a pórnép meg csak had telefonáljon ettől még. Meghirdetés a honlapon vagy egy üzenetrögzítő, ami előre felmondja, á, minek, ráérünk idegeskedni.

2023. dec. 12. 13:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!