Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért az asszisztensnek...

Miért az asszisztensnek kellett elmondani, hogy mi a bajom?

Figyelt kérdés
Költözés miatt háziorvost váltottam. A héten belázasodtam, fájt a torkom, gondoltam, felkeresem az új háziorvost. Az asszisztens kijött a váróba, azzal kezdte, hogy kértem-e időpontot, mert már 3 éve időpontot kell kérni (milyen jogszabály van erre)? Mondtam neki, hogy nem, hiszen nem tudtam előre, hogy beteg leszek. Mondta, nem baj, így is megvizsgálnak. Hosszú várakozás után végre behívott az asszisztens és ő kezdett el részletesen kikérdezni arról, hogy milyen tüneteim vannak. Én ezen nagyon csodálkoztam, mert az előző orvosomnál az orvos kérdezett meg és egyébként is adatvédelem van. Ennek ellenére elmondtam a tüneteimet, mert örültem, hogy több órás várakozás után végre bejutok. A tünetek felsorolása után az asszisztens elmondta, hogy milyen gyógyszereket szedek stb. Utána szólt az orvosnak, aki addig egy másik szobában üldögélt egyedül. Az orvos megnézte a torkom, meghallgatta a tüdőm, aláírta a táppénzes papírt. Nem is igazán kérdezett semmit. Rendben van ez így? Csak nekem szokatlan ez az eljárás?

2023. dec. 2. 08:32
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak nagyot hall.
2023. dec. 2. 19:08
 12/38 anonim ***** válasza:
A covid óta kell az időpont. Én váltanék orvost, ha lehet.
2023. dec. 3. 16:27
 13/38 anonim ***** válasza:
#12 baromság. Nálunk ezer éve van időpontkérés. Köze sincs a covidhoz.
2023. dec. 3. 16:29
 14/38 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, hogy előírja-e valami rendelet, hogy időpontot kell kérni? Szeretném látni.
2023. dec. 3. 22:47
 15/38 anonim ***** válasza:
Én ilyen rendeletről nem tudok. Az orvosnak van némi szabadsága, hogy hogyan szervezze a munkaidejét. Megteheti, hogy érkezési sorrendben lát el vagy időpontot ad vagy előre veszi az időseket, kismamákat vagy akinek súlyosabb tünetei vannak... Van, aki rendszeresen késik a saját rendeléséről vagy korábban megy el, péntekenként állandóan helyettesítik. Vagy megszokod vagy keresel mást.
2023. dec. 4. 05:41
 16/38 anonim ***** válasza:
Most ez ekkora csapás volt neked hogy felhivtak rá a figyelmed? Kívánom hogy ez legyen a legnagyobb problémád. De most már lépj tovább. Most már tudod, tudod hogy aznapra is lehet kérni ha hirtelen lebetegszel úgyhogy majd megemeled a telefont. Nagy dolog?
2023. dec. 4. 09:01
 17/38 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Igen, számomra ez valóban fontos kérdés. Szeretném tudni, hogy kell-e órákon keresztül próbálkoznom, hogy végre felvegyék a telefont és időpontot tudják kérni (a többi beteg elmondása szerint legalább 20x hívták a rendelőt), vagy odamehetek és kötelesek ellátni. Egyébként egyáltalán nem voltak sokan. Úgy vettem észre, hogy a covid óta az orvosok elég nagy urak lettek, önkényesen hoznak szabályokat. Szerintem ez nem jó dolog.
2023. dec. 4. 13:41
 18/38 anonim ***** válasza:

Az időpont kérés sok helyen már a covid előtt is volt szóval nem kenheted a covidra.

Nem tudom hogy van e erre törvény hogy megteheti e de egyébként ez egy ésszerű szabály.

Mert pl egy kismama akinek csak tappenzes papír kell nem kell hogy órákat varakozzon egy taknyos betegekkel telezsufolt rendelőben.

Úgyhogy próbáld meg egy kicsit úgy látni a világot mintha nem körülötted forogna.

2023. dec. 4. 14:19
 19/38 anonim ***** válasza:

17.

Odamész és ha pampognak, onnan egyből hívod őket. Még ellenőrizheted is, hogy méltóztatnak-e felvenni.

2023. dec. 4. 19:15
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt betegjogi problémám, régebben. Az volt, hogy az asszisztens nem adhat tanácsot sem, annyit kell mondani neki, hogy panaszod van és többet nem kell tudnia, mondjuk a gyakorlatban ez mindig más.
2023. dec. 4. 20:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!