OrsolyaBug kérdése:
Egy het mulva mutik a terdszalagom + meniscus, de semmit nem tudok a mutetrol, hogy ki csinalja hogy altatnak e vagy nem hogy mikortol ne egyek hogy meddig kell bentlennem, elerni nem lehet oket , ez normalis?
Figyelt kérdés
2023. nov. 24. 21:26
1/3 anonim válasza:
A beküldő orvos csak mondott valamit.
2/3 Ypszilon1980 válasza:
Egyáltalán nem normális, mert a műtéthez elő kell készülni. Vagy altatnak, vagy deréktől lefelé érzéstelenítenek, de hát ugye ezt el kellett volna mondaniuk. Általában ez úgy van, hogy az orvos előjegyez műtétre és utána a műtét előtt még az altatóorvossal ezt meg kell beszélni, meg ha altatás van, akkor kellenek vizsgálatok is. Sok helyen azt csinálják, hogy adnak egy papírt, amire rá van írva hogy kell készülni. Általában nem szoktak altatni, de akkor is max. előző nap este 10ig ehetsz, reggel már nem ehetsz, nem ihatsz, de kérdezd meg mindenképpen.
3/3 anonim válasza:
Tényleg nem normális.
Sajnos pont hasonló cipőben járok, most szerdán lesz meniscus műtétem.
Előttem is írták, ha az orvos rábólint a műtétre, előtte való pár napban az aneszteziológusnál labor eredménnyel jelenés.
Altatás vagy helyi érzéstelenítés ezt megdumálni stb.
Műtét előtti napon délután befeküdni.
Én ha minden jól megy 2 napot leszek bent. Utánna gyógytorna (talán 10 alkalom), fizikai kímélet stb. 4 hét múlva kb ismét (fokozatosan) a régi kerékvágásba vissza.
Szalag műtét után akár több hónap is lehet a felépülés szóval minden képpen tartsd a kapcsolatot a kezelő orvosoddal, gyógytornásszal.
Minden jót ✌️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!