Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy döntenétek a helyemben a...

Hogy döntenétek a helyemben a vizsgálatról? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy ezt a döntést végül önállóan kell meghoznom, de érdekelne mások külső szemmel hogy látják, mivel bennem hatalmas most a félelem.

Röviden igyekszem: nemrégiben kerestem fel gasztroenterológust 2 éve vissza-visszatérő panaszok miatt. IBS-re gyanakodtunk, vagy SIBO-ra (bakteriális egyensúlyzavar). De azért elküldött egy székletvizsgálatra, ami gyulladást mér. Azt mondta akkor, ha az magasabb lesz pl 100 felett, akkor ebben gondolkozna tovább.

A leletem kétes lett, 50 a ref. és nekem 75 lett. Sok helyen azt olvastam, hogy ezzel kicsi nagyon az esélye más szervi gondnak, általában IBS, szóval ennek tudatában mentem vissza.

De azt mondta az orvos kétes, nem tud vele mit kezdeni, azt mondaná két választási lehetőségem van, nincs rossz döntés:

A) bevállalom a tükrözést akár altatásban, hogy lássa, mi van

B) talán(!) elkerülhető/kitolható a dolog, ha H2 kilégzést csinálunk, ha pozitív, azt gyógyszerrel kikezelni, de ha nem jó, úgyis megint az A lenne a vége.

Na most se altatva, se tükrözve nem voltam soha. Elkezdte nekem mondani, hogy mind a kettőnek vannak kockázatai, kb 1:1000-hez. Totál pánik jött rám, de azt mondta nagy bajt nem lát, nem kell egyből döntenem, gondoljam meg.

Ti mit választanátok a helyemben, illetve mi a véleményetek? Köszi a válaszokat!

2023. okt. 25. 09:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
Ismerőst kísértem nemrég egy ilyenre, ez a fajta altatás nem olyan, mint amit műtéteknél csinálnak, inkább mondanám bódításnak. Utána kicsit ültünk még kint, de simán saját lábán jött ki az autóig, meg mikor hazaértünk ment be a lakásába önállóan. Semmi panasza nem volt.
2023. okt. 25. 16:45
 12/16 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

hát nem a műtéteknél megszokott mélyaltatás ez, de nem is a sima bódítás. Nálam altatás lenne, csak ez rövid altatás, ilyen 30 percig tartó kb, de rendesen kanülön csöpögtetik le, előtte asszem egy nyugtatót is adnak.

A bódításos az SZTK-ban jobban szokás, egy chronnal diagnosztizált barátnőmnek úgy csinálták először, de ő azt mondta, soha többet úgy. Mindent érzett belőle és nagyon fájt neki. A második altatásban volt, azt mondta, semmire nem emlékszik, ő ezért ezt ajánlaná. A hajtás volt benne így az egyetlen kellemetlenség.

Így viszont neki az volt, hogy utána 1 órát kb ott kellett még maradnia a kísérőjével együtt.

2023. okt. 25. 17:46
 13/16 anonim ***** válasza:
54%
Csakis a B. Semmiképpen nem vállalnám be a tükrözést.
2023. okt. 25. 19:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én az altatástól rettegek jobban hogy nem tudom mi történik és hogy nem biztos hogy felébredek. Valahogy tudat alatt ez az érzés van. Így aztán már másodjára tükröztek minden nélkül, nem volt kellemes de kibírtam és még mindig azt mondom hogy inkább így megyek a következőre is ha kell. Mondjuk a doktornőn is múlott, máshova nem mennék úgy hirtelen.
2023. dec. 2. 03:07
 15/16 anonim ***** válasza:

14

"Én az altatástól rettegek jobban hogy nem tudom mi történik"

Néha talán jobb is, ha nem tudjuk, mi történik...

2023. dec. 2. 17:45
 16/16 anonim ***** válasza:
#14 Igen de ebben az esetben nem vágnak fel és semmi olyan nem történik amitől összehánynám magam. Végig beszélgettem a dokinővel, viccelődtünk és át tudtam fordulni magamtól ahogy megkért rá.
2024. jan. 11. 05:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!