Két hete történt velem egy érdekes dolog, és szeretném a véleményeteket kikérni, hogy mit gondoltok róla. 20 éves vagyok, és szerettem volna kérni az orvosomtól egy laborvizsgálatra szóló beutalót. Azt mondta ha nincs semmi panaszom, akkor egyáltalán nem kell a labor.....Pedig egy személyes ismerősöm javasolta, hogy ő úgy látja kellene mert nem vagyok annyira energikus, lehet hogy vashiányom van, egyébként 5 éve volt nálam utoljára ilyen vizsgálat, és megállapították a vashiányt. Tényleg nincs panaszom, de kiváncsi lettem volna, hogy minden rendben van e a szervezetemben, panasz nélkül is lehetnek gondok. Én nem fogok azért pénzt fizetni ha nincs beutalóm, inkább akkor hagyom. Sajnos én nem vagyok az a vitázós típus, hagytam az egészet. Pedig jó lett volna.
2010. okt. 18. 18:34
1/7 anonim válasza:
Jogos volt, a doki részéről. A laborvizsgálat mikéntje is valami felé irányul. Ugye láttad, amint a doki be x-eli a különböző rubrikákat. Ezzel jelöli meg, hogy mit akar nézetni. Mivel neked semmilyen panaszod sincs, nem is tud beikszelni semmit. A legdrágább vizsgálat az az, hogy mindent nézzenek meg. De ilyen csak a Horn Gyulának megengedett. Ennyi erővel kérhettél volna egy csontvelő vizsgálatot is, MRI-vel összekötve.
2010. okt. 18. 18:52
2/7 anonim válasza:
Panasz nélkül teljesen jogos, hogy nem kér vizsgálatot, mert még az ő fejét fogják leordítani, hogy fűnek-fának labort rendel (holott csődben van az összes kórház és rendelő).
Ha valaki csak "kíváncsi", akkor menjen magánlaborba.
2010. okt. 18. 18:56
3/7 anonim válasza:
Aha. Kár, hogy van kb 200 olyan betegség, aminek NINCS (eleinte) tünete, viszont a vérképből már látszana időben. Szóval mindenkinél szükség lenne a kontrollra évente.
Az X-elgetésről: amikor engem elküldött én végigixeltem a kihagyottakat is, tekintve, hogy nem sűrűn járok oda.
2010. okt. 18. 20:11
4/7 anonim válasza:
Szerintem próbáld meg mégegyszer...Nem minden problémának vannak tünetei...nekem egy rutin vérvizsgálat során derült ki, h súlyos pajzsmirigy-problémám van.A vasam meg majdnem mínuszban.csak azért vettek vért, mert dokit váltottam, és még nem látott rólam véreredményt...ennyit erről. Előtte mindig tökéletes vérképeim voltak.
2010. okt. 18. 23:24
5/7 anonim válasza:
Kedves 20.11-es te lehet, hogy hipohonder vagy. Nem tudom, mit szólnál hozzá, ha a doki megnéve a leletet, amit kaptál, meg amire ő küldött el, és a különbséget kifizettetnék veled.
2010. okt. 19. 14:13
6/7 anonim válasza:
Szerintem pedig nem volt jogos. Ha a te panaszod az, hogy kevésbé vagy energikus, és erre semmi értékelhető magyarázattal nem tudsz magadnak(vagy a dokinak) válaszolni, akkor igenis jogod van a vizsgálathoz. Az én helyzetem ugyan más, de panaszom nekem sincs, és mégis megkapom 6-12 havonta a papírt, ha kérem. (A dédszüleim, a nagypapám, a testvérei és azok gyerekei mind cukorbetegek,nekem semmi erre utaló panaszom nincs, de pár éve "rendszeresen" kivizsgálnak, most vagyok 23). Ill. volt olyan eset, hogy az orvosom nem akart beutalót adni hasi ultrahangra, mert szerinte csak a stressztől voltam rosszul, aztán "kiharcoltam" a beutalót, és végül kiderült, hogy epekövem van.
2010. okt. 19. 19:29
7/7 anonim válasza:
Kedves 14:13-as, talán nem csődöl be miattam a tb, mert 25 év alatt kb most voltam 2.-szor dokinál. A doki meg amúgy sem nézte meg alaposan, mert nem volt rajta mit nézni, mindegyik érték jó volt. (Úgy sem emlékezett miket lottózott rajta, mert elég nagyvonalúan és lazán ixelgetett).
Én inkább azokkal fizettetném ki, akik melegedni meg beszélgetni járnak oda, köszönhetően a -300 Ft-os vizitdíjnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!