Ne fizess, hanem jelentsd föl. Sok orvos csinálja, de nincs hozzá joguk. Én biztosan feljelenteném az ilyet.
Ha fizetni akarnál az ellátásért, akkor magán dokihoz járnál.
2009. szept. 19. 20:09
3/11 anonim válasza:
Dehogy jogos!Sőőőt!Na ne már.Álljon meg a menet.Ezt hogy képzeli.Vagy tényleg magándokinak képzeli magát körzeti létére???
2009. szept. 19. 20:21
4/11 A kérdező kommentje:
Rendesen fizettem egész életemben.Most már nyugdíjas vagyok.Az orvosom azt mondja,ha nem tetszik, be lehet menni a városba,szívesen megírja a beutalót a kórház laboratóriumába.Mindenki tudja,hogy az legalább fél nap. Így imkább fizetünk. Kihez forduljunk?? Címet tudnátok mondani??
Én csak azt nem értem, hogy ez az orvos zsebbe akarja az ötszázat számla nélkül, vagy esetleg nem ingyenes kötelessége a vérvétel (lehet, hogy költségei vannak a vérminta laborba juttatásával?), de akkor szabályos hivatalos elszámolással kell ezt csinálnia.
2009. szept. 19. 21:44
6/11 anonim válasza:
Ha ad róla nyugtát és elmondja , hogy ezt azért kéri mert neki kell bevinnie a laborba akkor jogilag szerintem rendben van. Az egy más dolog , hogy ez szerintem ez elég sok pénz .
Ha viszont nem ad nyugtát hanem csak zsebreteszi akkor nem jogos. Ilyen esetben az ÁNTSZ-hez vagy az OEP-hez forduljál.
2009. szept. 20. 15:58
7/11 anonim válasza:
Szerintem lenyúlja a pénzt!Ilyet nem tehet meg.Nálunk is leveszik helyben a vért,de soha nem kellett érte fizetni senkinek.Kedden leveszi és már csütörtökön mehetünk az eredményért.Szerintem nem neki kell vinni,de ha még ő is viszi ezt az OEP támogatja.Fel kell az ilyen orvost rögtön jelenteni!!
2009. szept. 21. 20:36
8/11 anonim válasza:
Szerintem menjen az anyukájába!Te meg keress másik háziorvost aki nem zsebre megy!Nehéz lesz!
2009. szept. 26. 20:27
9/11 anonim válasza:
NEHOGY FIZESS.Küldd el a...ba.A kórházba nekem mindig ingyen megcsinálják.
2009. okt. 1. 17:10
10/11 anonim válasza:
Nálunk a gyerek orvos 1500 ft ért veszi a vért aszthittem az normális :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!