Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A körzeti orvosam csak 500...

A körzeti orvosam csak 500 forintért hajlandó vért venni. Jogos? Fizessek?

Figyelt kérdés
2009. szept. 19. 20:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én még ilyet nem hallottam. Fizeted a tb-t?
2009. szept. 19. 20:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne fizess, hanem jelentsd föl. Sok orvos csinálja, de nincs hozzá joguk. Én biztosan feljelenteném az ilyet.

Ha fizetni akarnál az ellátásért, akkor magán dokihoz járnál.

2009. szept. 19. 20:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy jogos!Sőőőt!Na ne már.Álljon meg a menet.Ezt hogy képzeli.Vagy tényleg magándokinak képzeli magát körzeti létére???
2009. szept. 19. 20:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Rendesen fizettem egész életemben.Most már nyugdíjas vagyok.Az orvosom azt mondja,ha nem tetszik, be lehet menni a városba,szívesen megírja a beutalót a kórház laboratóriumába.Mindenki tudja,hogy az legalább fél nap. Így imkább fizetünk. Kihez forduljunk?? Címet tudnátok mondani??
2009. szept. 19. 20:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az OEP megyei kirendeltségénél érdeklődj.

[link]

Én csak azt nem értem, hogy ez az orvos zsebbe akarja az ötszázat számla nélkül, vagy esetleg nem ingyenes kötelessége a vérvétel (lehet, hogy költségei vannak a vérminta laborba juttatásával?), de akkor szabályos hivatalos elszámolással kell ezt csinálnia.

2009. szept. 19. 21:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha ad róla nyugtát és elmondja , hogy ezt azért kéri mert neki kell bevinnie a laborba akkor jogilag szerintem rendben van. Az egy más dolog , hogy ez szerintem ez elég sok pénz .

Ha viszont nem ad nyugtát hanem csak zsebreteszi akkor nem jogos. Ilyen esetben az ÁNTSZ-hez vagy az OEP-hez forduljál.

2009. szept. 20. 15:58
 7/11 anonim válasza:
Szerintem lenyúlja a pénzt!Ilyet nem tehet meg.Nálunk is leveszik helyben a vért,de soha nem kellett érte fizetni senkinek.Kedden leveszi és már csütörtökön mehetünk az eredményért.Szerintem nem neki kell vinni,de ha még ő is viszi ezt az OEP támogatja.Fel kell az ilyen orvost rögtön jelenteni!!
2009. szept. 21. 20:36
 8/11 anonim válasza:
Szerintem menjen az anyukájába!Te meg keress másik háziorvost aki nem zsebre megy!Nehéz lesz!
2009. szept. 26. 20:27
 9/11 anonim ***** válasza:
45%
NEHOGY FIZESS.Küldd el a...ba.A kórházba nekem mindig ingyen megcsinálják.
2009. okt. 1. 17:10
 10/11 anonim válasza:
Nálunk a gyerek orvos 1500 ft ért veszi a vért aszthittem az normális :D
2010. júl. 14. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!