Igaz volna az az állítás mi szerint a gyógyszerek alakja és színe más-más a lakosság és a kórházak gyakorlatában?
Figyelt kérdés
Meglátogattam a szkizofréniás feleségemet belgyógyászaton és nagyon siralmas állapotban találtam. A mai nap több izben hányt és nem érezte jól magát. Panaszkodott, hogy nem kapta meg a reggeli adagjában a pszihiátriai gyógyszereit. Amikor meglátogattam meglepve tapasztaltam, hogy két olyan gyógyszert is kiosztottak az esti adagjába, amelyet nem kellett volna és két fontos pszihiátriai gyógyszer viszont hiányzott onnan, aminek jellemző az alakja és a színe. Nagyon rossz lelki állapotban hagytam ott a kedvesemet. Gyógyszereket kiosztó nővérke azzal védekezett, hogy a gyógyszerek alakja és színe más-más a kórházak és a lakosság gyakorlatában. Én még ilyen véleményt nem hallottam, nehezen tudom elhinni. Még mindog ennek hatása alatt vagyok.2023. okt. 13. 19:49
1/7 anonim válasza:
El tudom képzelni, h van rá példa, de általánosságban ez biztos nem igaz. Maximum az lehet, h más gyógyszermárka, de ugyanaz a hatóanyag.
2/7 anonim válasza:
Nem hinném. Talán az eltérő dózis járhat más küllemmel. Fordulj a háziorvosodhoz, ő meg tudja nézni az EESZT-ben vagy miben a feleséged oda beírt gyógyszerezését. És beszélj az orvossal. Nem kell beletörődni, lássák, hogy te jelen vagy és ügyelsz a feleségedre.
3/7 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy ugyanazokat a hatóanyagokat kapja, de más márkából, így a pirula maga is máshogy néz ki.
4/7 anonim válasza:
Nem feltétlen a kórház-privát személy vonatkozásban, de ugyanaz az gyógyszer többféle alakban kapható
Sok éve szedek egy allergia elleni szert, három különböző gyártótól kapható, mind a három más alakú.
Másrészt sok gyógyszernél a különböző hatóanyagmennyiséget tartalmazó tabletták nem egyformák, nehogy összekeverjék őket.
Lehetséges, hogy a kórházban erősebbet kap, vagy ha ugyanannyi a hatóanyag, akkor fél vagy két szemet adnak, attól függően, milyen kiszerelés van raktáron.
5/7 anonim válasza:
Bármi is a helyzet, nagyon figyelj rá. Biztos rettenetesen érzi magat. Jobbulást kívánok.
7/7 anonim válasza:
A kórházban általában valami olcsóbb generikum van, esetleg amit az orvoslátogató hozott.
Átállíthatták másra is, ez a lázlapon részletesen szerepel, kérdezzétek a kezelőorvost.
Ha szeretne, vihet saját gyógyszert is, ezt is az orvosával lehet megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!