Az az "oltási terv", hogy saját maguknak beadták a Pfizert, a hülyére vett lakosság meg kapja az oroszt és a kínait?!
#4 A kínai sem véd minden variáns ellen, viszont a teljes elölt vírusban több fehérje van, amit a szervezet idegen anyagként felismerhet, mint a specializált mRNS, vagy vektor vakcinákban. Az eddig beoltott sok százezer ember adataiból annyi jön le, hogy az oltottak a súlyos szövődményeket, és kórházba kerülést biztosan el tudják kerülni az oltással. Az enyhe tüneteket a Pfizer elég hatékonyan megelőzi, a kínai kevésbé hatékony ilyen téren. A Pfizer előnye, hogy nagyon gyorsan tudják azzal a technológiával lekövetni az újabban terjedő, esetleg fertőzőbb, veszélyesebb variánsokat, viszont egy lényegesebb mutációval szemben nem lesz olyan hatékony. A kínaival ez sokkal lassabban megy, viszont eleve nagyobb skálán ad védelmet.
Mindegyik vakcinához lehet jó és nem annyira jó tulajdonságokat írni. A komoly betegséget, az intenzívre, lélegeztetőre kerülést mind megelőzi, és most egyelőre ez a lényeg, hogy az emberek ne töltsék fel az intenzív osztályokat. Az enyhe tüneteket otthon is lehet kezelni. A betegség szövődményeit még csak most térképezik fel. Amíg nincs meg, hogy pontosan milyen szövődményekre számíthatunk, addig megoldás is kevesebb van.
Személy szerint én az enyhe tünetektől nem tartok, a maszkhasználat nálam amúgyis mindennapos, nem zavar, ezért én jobban örültem volna egy kínainak. De a Pfizer is jó, nekem mindegy. A vektorosak sem rosszak, csak másképpen működnek.
Ne érzelmi alapon döntsetek! A politikát belekeverni meg végképp fölösleges, egy vírust nem érdekli a politika, de még az sem, hogy mit gondolnak az emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!