Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az az "oltási terv", hogy...

Az az "oltási terv", hogy saját maguknak beadták a Pfizert, a hülyére vett lakosság meg kapja az oroszt és a kínait?!

Figyelt kérdés

2021. febr. 23. 20:34
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
KB. De nem kötelező senkinek azt beadatni, amit nem akar!
2021. febr. 23. 20:40
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
Az felháborító hogy bármilyen egészségügyet hallgató huszonéves egészséges hallgató már megkapta miközben a 80-90 éves nagyszüleink többsége még mindig vároakozik...
2021. febr. 23. 20:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Mai hír volt, hogy a fürdők dolgozói is megkapták -soron kívül- a Pfizer vakcinát, a jegyszedőtől a kabinosig.
2021. febr. 23. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Én azt bírom ahogy már elkezdték reklámozni a kínait, hogy az minden variáns ellen véd stb :D
2021. febr. 23. 20:59
 5/9 anonim ***** válasza:
38%
Hát tényleg abszurd, hogy sok egészségest hamarabb beoltották, mint a betegeget. Pláne, hogy az egészségeseket a nyugati vakcinákkal.
2021. febr. 24. 08:40
 6/9 A kérdező kommentje:
A tv-ben mutatták, hogy 18 - 26 évesek is kaptak értesítést, hogy mehetnek "oltakozni".
2021. febr. 24. 09:34
 7/9 anonim ***** válasza:
54%

#4 A kínai sem véd minden variáns ellen, viszont a teljes elölt vírusban több fehérje van, amit a szervezet idegen anyagként felismerhet, mint a specializált mRNS, vagy vektor vakcinákban. Az eddig beoltott sok százezer ember adataiból annyi jön le, hogy az oltottak a súlyos szövődményeket, és kórházba kerülést biztosan el tudják kerülni az oltással. Az enyhe tüneteket a Pfizer elég hatékonyan megelőzi, a kínai kevésbé hatékony ilyen téren. A Pfizer előnye, hogy nagyon gyorsan tudják azzal a technológiával lekövetni az újabban terjedő, esetleg fertőzőbb, veszélyesebb variánsokat, viszont egy lényegesebb mutációval szemben nem lesz olyan hatékony. A kínaival ez sokkal lassabban megy, viszont eleve nagyobb skálán ad védelmet.

Mindegyik vakcinához lehet jó és nem annyira jó tulajdonságokat írni. A komoly betegséget, az intenzívre, lélegeztetőre kerülést mind megelőzi, és most egyelőre ez a lényeg, hogy az emberek ne töltsék fel az intenzív osztályokat. Az enyhe tüneteket otthon is lehet kezelni. A betegség szövődményeit még csak most térképezik fel. Amíg nincs meg, hogy pontosan milyen szövődményekre számíthatunk, addig megoldás is kevesebb van.

Személy szerint én az enyhe tünetektől nem tartok, a maszkhasználat nálam amúgyis mindennapos, nem zavar, ezért én jobban örültem volna egy kínainak. De a Pfizer is jó, nekem mindegy. A vektorosak sem rosszak, csak másképpen működnek.

Ne érzelmi alapon döntsetek! A politikát belekeverni meg végképp fölösleges, egy vírust nem érdekli a politika, de még az sem, hogy mit gondolnak az emberek...

2021. febr. 26. 10:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Csak a korrektség kedvéért -és teljesen politikamentesen- derült ki a tegnapi híradásokból, hogy a kormány nem hívta le a Magyarországnak járó összes Pfizer és Moderna vakcinát, hogy a kínai és orosz legyen csak az orvosoknál.
2021. febr. 26. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:
32%
#8 Nem olvasok újságokat, és nem érdekel a politika. A vakcinák hatékonyságáról írtam a teljesség igénye nélkül.
2021. febr. 26. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!