Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Semmilyen formában nem tudom...

Semmilyen formában nem tudom elköttetni magam fiatal nőként?

Figyelt kérdés

Teljesen kétségbe vagyok már esve. 26 éves vagyok, kb 7 éve szedek fogamzásgátlót a brutális menstruációm és természetesen a gyermekáldás ellen. Minden tiszteletem azoké, akik tudnak és szeretnének gyermeket vállalni, viszont sajnos én tudom, hogy sem anyagi háttér ügyileg sem lelkileg nem leszek erre soha készen. Egyszerűen egyik porcikám sem szeretné.

Azt hallottam, hogy leghamarabb 40 évesen, 2 gyerek után tehetem ezt meg...

A saját testemmel?

Évekig mérgezzem magam hormonokkal?

Tényleg nincs megoldás? 😔

Folyamatosan csak hízok és undorodom magamtól, a hormonháztartásom a béka feneke alatt van ennyi év után, de nem merem abbahagyni...

2023. júl. 11. 16:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Fiatalon akkor tudod, ha van legalább három, vér szerinti gyereked.

Egyébként akkor sem egy gyors folyamat, írásban nyilatkozatot kell tenned, kétszer is, a kettő között minimum 6 hónapnak kell eltelnie, és a második után is minimum 6 hónapnak el kell telnie a tényleges beavatkozásig.

Ilyen végleges beavatkozásokat azért annyira nem vesznek félvállról.

2023. júl. 11. 17:03
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
38 évesen 1 tervezett gyerekkel elmondhatom, hogy soha nem szedtem fogamzásgátlót. Feltalálták már az óvszert, ami hormonmentes megoldást nyújt a születés-szabályozásra és ráadásul a betegségek ellen is véd. Az elköttetés a ciklust nem szüntetné meg.
2023. júl. 11. 17:08
 3/11 A kérdező kommentje:

Nőként ciki vagy sem, utálom a gumit. Stabil kapcsolatban vagyok évek óta, gumival olyan mintha radíroznának 😅

Plusz a menstruációm is borzasztó. Görcsök, sokszor felkelni sem tudok, folyik a vér a lábamon is, stb. Állítólag az elköttetés is segíthet, de a teljes eltávolítástól sem zárkózom el.

Csak siralmas, hogy a saját testemmel nem tehetem ezt meg. Annyi minden mást pedig lehet...

2023. júl. 11. 17:18
 4/11 anonim ***** válasza:
41%

Helyesbítve, mások nem tehetik meg ezt a testeddel.

Egyébként az az alapja hogy nagyon fiatal vagy még, és bizony bőven vannak nők akikben később éled fel az anyai ösztön. Csak ugye ha korábban véglegesen megfosztották volna ennek lehetőségétők, az elég nagy pech.

Ennél azért jobb megoldás, hogy a lehetőség megmarad, az ember meg védekezik, ha szexelni akar, de gyereket még nem.

Vannak, amikkel én sem értek egyet, pl hogy eutanáziát miért nem lehet még egyértelműen gyógyíthatatlan, végstádiumú betegeknek sem kérni. De ezt konkrétan nem tartom egy rossz dolognak.

2023. júl. 11. 17:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát a menstruációdon semmit nem fog változtatni az elkötés….

Külföldön (pl. szlovákia) megcsinálják amúgy.

2023. júl. 11. 17:51
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

"de a teljes eltávolítástól sem zárkózom el"

Ennek egy kicsit olvass utána, milyen fájdalom, összecsúszó szervek, hormonális változások. Akit kipakolnal, ritkán él utána boldog nemi életet.

A "szimpla" elköttetés meg nem változtat a mentruációdon.

2023. júl. 11. 18:04
 7/11 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon rossz hírem van.

SEMMIT nem változtat azon az átkozott menstruáción (én 15 éve csináltattam meg a műtétet, ezért személyes tapasztalatból nyilatkozok).

Amit érdemes megpróbálnod:

- hüvelygyűrű, de folyamatosan alkalmazva, tehát megvonásos vérzés nélkül.

- fogamzásgátló injekció

- hormonos spirál (már nem szült nőknek is van, ha mázlid van, megszúnik a menzesz)

- és itthon csak magánklinikákon elérhető, de létezik bőr alá behelyezendő implantátum, ami 3 évig véd. Erről keveset tudok.

2023. júl. 11. 19:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha erős és görcsös a menstruációd, akkor a hormonos spirált szokták javasolni. (Az elkötés egészségügyi szempontból semmit nem jelent.) A spirál pearl indexe még jobb is, mint a sterilizációé. De tablettából is több féle van. Ha ilyen erősek a mellékhatások, érdemes lenne cserélni, akkor is, ha már több félét próbáltál. (Kicsit más összetételére, vagy csak progeszteron tartalmúra, esetleg hüvelgyűrűre.

7. Válaszoló: valóban létezik az implantátum mo-n? Ezt, hogy oldják meg, ha gyógyszertárban nem elérhető?

Kérdezőnek: erről ugyan sok rosszat is olvastam, de akinek mégis beválik, annak álom módszer. Semmi menstruáció, cserébe nagyon megbízható és évekig nem kell vele foglalkozni.

Külföldön van csak lehetőség a sterilizálásra. De javaslom, hogy sokat olvass még a témában, mielőtt döntést hozol.

2023. júl. 11. 23:26
 9/11 anonim ***** válasza:
implantot úgy tudom egyéni behozatali kérelemmel tudnak intézni a magánklinikák
2023. júl. 12. 21:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Szlovákiában magánban el tudod szerintem ezt intézni
2023. júl. 27. 03:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!