Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A röntgenfelvételemet digitáli...

A röntgenfelvételemet digitális formában megkaphatom valahogyan, vagy csak az orvos láthatja?

Figyelt kérdés
Eltörtem a csuklóm,megröntgenezték, ellátták. Kérdeztem a nővért aki a papírmunkákért felelt, hogy volna-e rá lehetőség, hogy én is megkapjam a felvételeket valamilyen formában, azt mondta hogy nem lehet, nem adhatják ki. biológia tagozatos vagyok, és olyan kíváncsi lennék rá hogy hogy néz ki, illetve hogy én mit látok, ismerek fel a felvételen. :( Meg hát csak az én csuklóm tényleg nem nézhetem meg? Van rá mód hogy valahogy kiadják nekem? :) 16/L
2017. máj. 3. 17:53
 1/2 anonim ***** válasza:

elvileg ki lehetne adni, mert végülis csak a te tulajdonod. Főleg, hogy digitális. A központi rendszerben bármikor újra megtekintheti az aki kíváncsi rá.

ha nagyon akadékosak akkor a dokiddal írass egy kiadós papírt(olyasmi néven fut, hogy képalkotó eljárással készült felvételek átadás-átvételi nyilatkozata társosztályok közt). Vagy viszel cd-t és megpróbálod még egyszer kiíratni.

Egyébként, ha nem ripityára tört a csuklód, illetve nincsenek éles törésvonalak, akkor semmit se fogsz látni.

Itt vannak csuklótörések, ha nagyon érdekel, igaz ki nem vagy segítve vele:

[link]

2017. máj. 3. 17:59
 2/2 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ki lehet, és ki is kell adni a beteg kérésére, vagy az orvos kérje ki helyetted. CD-re szokták általában kiírni, azt otthon nézegetheted, csak fizetni kell érte, kb. 1000-2000 Ft. a díja, attól függ hol kéred ki.

Ha annyira nem akarják kiadni, akkor írsz egy kérvényt a kórház igazgatóságára, hogy ezt oldják meg, vagy a betegjogi képviselőnek.

2017. máj. 6. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!