Miért kell ma Magyarországon egy apró, sebészeti beavatkozáshoz, gyakorlatilag meztelenre vetkőzni(műtő ruhába)?
Figyelt kérdés
Egy fémszilánkot vettek ki a kezemből és csak egy vékony műtőruhába vacogtam jó ideig, mire rám került a sor. A minap láttam az egyik TV csatornán Dr Pimpli Popper egyik részét, ahol egy betegnek ökölnyi zsírdaganatot vettek le a nyakáról. Ott a páciensnek nem kellet levetkőznie, hanem utcai ruhában, cipőstül (Direkt figyeltem!)feküdt a műtőasztalon. Fertőtlenítették, kapott érzéstelenítőt és már vágták is föl. Kicibálták belőle a daganatot, majd fertőtlenítés és összevarrás után mehetett is haza. Másfél hónap után újra megmutatták, ahol már szinte nyom nélkül eltűnt a heg is! A felvétel nem egy háborús harctéren, vagy egy beduin sátorban volt, hanem Amerikában, 2019-ben!2023. jún. 30. 09:41
11/15 anonim válasza:
Anyajegy eltávolítás történt a hasamról állami sebészeten és csak a felsőmet kellett levenni.
12/15 Ypszilon1980 válasza:
A magyarázat az hogy steril műtőbe tilos bemenni utcai ruházatban, egy sebészeti kezelőbe meg be lehet menni. Egy műtőben sokkal bonyolultabb esetek is vannak, emiatt ott fontos a max. steril környezet. Ha valami beszennyezi, akkor utána az egészet gázzal kell kifertőtleníteni, ami 1-2 napos leállás. Nálad így tudták megoldani, ott végezték el, ez van.
13/15 A kérdező kommentje:
Az a fontos, hogy ti bölcsek vagytok!
Eszetlenek! Hát, mióta egyenértékű egy vasszilánk kiszedése a kezemből egy belgyógyászati műtéttel? Szerintetek a vasszilánk steril volt?
2023. jún. 30. 20:30
14/15 anonim válasza:
Bunkó vagy, vegyél vissza.
Nyilván okkal steril műtőbe vittek,ahol ez a szabály,utcai ruha tilos.
Senki nem hajléktalanozott le,minden szennyezettnek számít,amit nem a beöltöző részben,steril csomagolásból vesznek ki.
Ott bezzeg nem volt ekkora szád megkérdezni a dolgot?
15/15 anonim válasza:
Engem altattak is (orrpolip műtét), de az alsónadrág maradhatott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!