Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szabálytalan volt a gyomortükr...

Szabálytalan volt a gyomortükrözésem?

Figyelt kérdés
A gyomortükrözésemnél az asszisztens nő nyomta le a csövet az orvos az eszköz végét fogta,ő kanyarodott vele,elől volt az asszisztens hátul az orvos a monitort figyelve.Nem az orvosnak kéne dugni a csövet?

2023. jún. 17. 16:13
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező akkor neked tényleg nem kell orvos. Nyugodtan csináld meg magadnak ha jobban értesz hozzá.

Ezek az asszisztensek egyébként évente kb. 1000 ilyen beavatkozást csinálnak, az EÜben pedig csapatban dolgozunk.

2023. jún. 17. 19:24
 22/38 anonim ***** válasza:
76%
Volt bent orvos? Figyelte az orvos, hogy mi történt? Felsértett bármit is? Honnan tudod, hogy az "asszintes"-nek milyen végzettsége volt? Rá volt írva, hogy ő asszitens? Lehetett akár diplomás ápoló, vagy akár rezidens orvos is. Komolyan nem értelek. Az aszisztens az orvos pót keze nem egy esetben. És képzeld pl. egy infúziót általában egy aszitens köt be. Sok helyen (külföldön) például az alap traumás ellátást sem orvosok hanem diplomás ápolók végzik (nézz meg néhány kórház sorozatot tök jól bemutatják). Úgy hogyha észleli, hogy meghaladja a kompetenciáját az ügy szól a közelben lévő orvosnak.
2023. jún. 17. 19:28
 23/38 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam hogy jobban értek hozzá,azt mondtam hogy szerintem az orvos jobban ért hozzá mint az asszisztens,de rendben elhiszem neked,és megspórolhatunk volna 3 oldalnyi vitatkozást és kételyt(amik az agresszív kommentjeid miatt jöttek létre) és válaszolhattál volna normálisan is,anélkül hogy a Hippokratészi eskü tiszteletére a halálomat kívánnád.Az meg hogy részemről felmerült a szabálytalanság gondolata nem véletlen,olyan hírek mellett a médiában,hogy a takarítónő felcsapott műtőssegédnek,vagy (személyes példát felhozva)ápolónő rokonom vezeti a lázlapot az orvos helyett,elég sok pofátlan orvos van aki ha valamihez nincs kedve önkényesen rátestál dolgokat a beosztottakra addig amíg ki nem derül,de ezek szerint a gasztroenterológia világában,legalábbis idehaza ez egy általános dolog,és elméletileg a világon mindenhol máshol is,eltekintve attól a pár ismeretterjesztőnek minősülő youtube videótól,ahol az orvos egyedül csinálja,vagy éppen mint az általam linkelt esetben,még magának is egyedül csinálja.
2023. jún. 17. 19:34
 24/38 A kérdező kommentje:

22#

Azért egy infúziót ne hasonlítsunk már össze egy gyomortükrözéssel...

De rendben,köszi a felvilágosítást.

2023. jún. 17. 19:38
 25/38 A kérdező kommentje:
Mármint nem a rátestálás az általános,hanem hogy az asszisztenssel együtt csinálja az orvos,félreértés elkerülése végett.
2023. jún. 17. 19:52
 26/38 anonim ***** válasza:
83%
Angliaban pl.nem orvos vegzettsegu szakapolok megdobbennel, mennyi mindent csinalnak.
2023. jún. 17. 22:12
 27/38 anonim ***** válasza:
41%

egyetértek, h agresszív, és nem emberhez méltó stílusa volt az állítólagos orvosnak. sajnos lehet, tényleg orvos... viszont troll, magából csinál bohócot. minden kérdésre lehet normálisan válaszolni. Ha megkérdezik tőle, mennyi az idő, akkor is lehülyézi, h miért kérdezi meg?

Igen, csapatmunkában dolgoztok? ne röhögtess! ekkora troll idegbeteggel mint az állítólagos orvos válaszoló nincs aki csapatmunkában dolgozzon! eléggé szenvedhetnek a kollégái akkor, sajnálom őket.

2023. jún. 18. 00:01
 28/38 anonim ***** válasza:
68%

Az orvos kommentelo védelmére mondanám (bár stílusban valóban kicsit elszaladt vele a ló) hogy a kérdező ezt tényleg rosszindulatbol írta ki és feltetelezi, azért hogy kotozkodjon. Csak el kell olvasni az utolsó pár kommentjet. Bár a kérdésből is süt.

Én is eüben dolgozom, asszisztensként. Nap mint nap találkozok olyan elkepesztoen bunkó, rosszindulatú, kötözködő, gonosz emberekkel akiknek mindegy hogy hogy és mit milyen tökéletesen csinálsz akkor is bele fognak kötni valamibe. Ha más nem abba hogy nő vagy és ő azt akarja hogy férfi lássa el (nem vicc, ilyen is megtörtént).

És én nem keresek milliókat mint az orvosok, hanem nettó 230ert viselem el nap mint nap a s*ggfejeket. Úgyhogy kérlek titeket, különösen téged kérdező, ne csinálj a bolhabol elefántot, és tanusits egy kis hálát és empatiat amiért normális, korrekt ellátást kaptál. Nem kell semmi nagy dolog, csak ha normálisak veled akkor legyél te is az.

2023. jún. 18. 06:06
 29/38 Sándor papa válasza:
47%

Lenne pár megjegyzésem az ide kommentelő Doktor úr hozzászólásához

A beteg miért ne tehetné fel kérdést?

A beteg miért örüljön,hogy ellássák,hisz azért fizet?

A férfi orvos miért doktor úr miért nem Dr férfi,ha a nő doktor Dr nő

A haldokló nyugaton a doktor Úr bemutatkozik a betegnek.

A Doktor úr nem szívességet tesz a betegnek az a dolga.

És végül az ilyen orvos lehet hogy nem jó szakmát választott.

És végül szeretném megköszönni a sok lelkiismeretes orvos munkáját!

2023. jún. 18. 07:03
 30/38 anonim ***** válasza:
75%

#29 nem az orvos kommentelő vagyok, de ha megengeded válaszolnék.

1. A beteg tehet fel kérdést. Olyat ami releváns. Ez a kérdés nem igazán releváns, inkább kötözködő és rosszindulatú mert azt feltételezi hogy helytelenül látták el, holott az ég egy adta világon semmi más problémát nem tud felmutatni a vizsgálattal kapcsolatban. Ez olyan unatkozó ember szőrszálhasogatása.

2. Lehet hogy te fizeted a tb-t, de fizethetsz te mint a kisangyal ha nincs aki elláson mert aki még itt maradt az több munkát végez mint amennyinek egy emberre jutnia kellene. Gasztro pl nem sok helyen van. Vannak olyan körzetek ahol egy gasztro rendelésre több százezer ember jut és van egy orvos meg egy asszisztens. És te velük kiabálsz hogy mi az hogy csak fél év múlva kapsz időpontot.

3. Nem mindegy ez is? Pl azért mert sok nő nem akarja hogy asszonynak szólítsák?

4. Ez megint egy szőrszálhasogatás. Bemutatkozhat neked az orvos, semmivel nem lesz attól jobb neked, cserébe húzzuk az időt mikor 10 másik ül kint türelmetlenkedve.

5. Az eü dolgozók nagy része nem is úgy gondol a munkájára hogy szivesseget tesz. Ezt az elégedetlenkedő betegek gondolják mikor nem úgy táncolnak ahogy ők fütyülnek.

6. Valóban nyers volt a stílusa. De nem gondolom hogy Marika nénivel is így bánik aki kedvesen mosolyogva épp csak betotyog a rendelésre.

Azzal van tele a hócipőnk mikor megadja az ember a kellő tiszteletet, kedvességet, tajekoztatást, lelkiismeretesen végzi a munkáját kettő embernek sz*rert h*gyert és akkor beallít Menő Jenő a vízhólyagjával vagy akarmivel hogy "na gyüttem, én volnék a beteg, először is essél hasra tőlem, aztán nyald fényesre a sggem, de még ez sem lesz elég jó mer én fizetem a tbt!"

Ha érted mire célzok. De ezt az érti igazán akibe nap mint nap belerugnak az ilyen "de én fizetem a tbt" emberek.

2023. jún. 18. 07:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!