Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hol lehet jelezni, ha a...

Hol lehet jelezni, ha a háziorvos munkájával elégedetlen vagyok?

Figyelt kérdés

Panaszkönyv ugye nincs.

Hozzátartozóm 1-2 hónapja már ki sem tudott menni a lakásból az állapota miatt. Kimegy a doki, leteremti, és felír neki egy beutalót egy kivizsgálásra, ahova saját lábán (!) kellene elmennie. Ugye a beteg a konyháig is vagy eljut, vagy nem, de a doki szerint menjen ki a lakásból, a liftig (már ez se ment volna), a lifttel le, onnan ki, be a taxiba, a taxiban üljön meg (mert amúgy fekvőbeteg, és ülni sem igazán tud), majd a taxiból még a kórházban is jusson el a megfelelő osztályig, és ott szintén üldögélve várakozzon, míg sorra kerül.

Egy héttel később megint kijött a doki, mert rosszabbodott a beteg állapota. Akkor én is ott voltam. Leteremtette a beteget, elfogadhatlan, modortalan stílusban. (Ami egyébként etikátlan, főleg a beteg utolsó napján, hiszen aznap halt meg, és hát az utolsó napján azért mást érdemelt volna.) Rám is felelősségrevonóan nézett és kérdezte, hogy miért kellett megvárni ezt az állapotot - mintha én olyan sokat tudnék arról, hogy ők a dokival miket, miről beszélnek. Amikor bevitte a mentő és kivizsgálták, kiderült, nem is az volt a baj, amit a doki akkor mondott nekünk. Egyébként már másfél évvel azelőtt elküldtük (magánban) egy kivizsgálásra, és kiderült, nincs ott semmi probléma, ahol fáj neki, de a doki még mindig ott tartott, hogy ott a probléma.

Pontosabb részleteket direkt nem írtam.

Felháborít ez a hozzáállás, és hogy valakivel az utolsó óráiban ilyen modorban beszéljen az orvos.

Ha nincs más lehetőség (orvosi kamara? egyéb?), akkor max. feljelentés lesz, aminek még ha semmi értelme, legalább érezni fogja a doki a törődést.

Úgy gondolom, ezt nem lehet szó nélkül hagyni, de akkor már ott kellene szólni érte, ahol foglalkoznak is vele.

Mástól is hallottam hasonló "elismerő" beszámolót a dokiról, szóval nem lehet egyedi eset.

Tudom, hogy orvoshiány van és minden orvosra szükség van, de ennyivel én is beülhetnék a rendelőbe, rosszabb én sem lennék.

Elhiszem, hogy a dokinak sem lehet egyszerű valamilyen okból, de ő választotta ezt a szakmát és tudta, mivel fog járni, senki nem tartott fegyvert a fejéhez, hogy orvos legyen, ha ennyire utálja csinálni.

2023. jún. 16. 17:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
20%
A kormány fele jelezd, hogy ne legyenek az orvosok ennyire leterhelve és alulfizetve. Senki nem tud motivált lenni és kedves, ha évekig szívatva van és semmibe véve. Főleg minimum 10 év egyetem után
2023. jún. 16. 17:18
 2/22 anonim ***** válasza:
34%

Elsősorban magadat hibáztasd, mert nem kísérted figyelemmel a hozzátartozód állapotát.

Ha az orvos kimegy a beteghez, nincs nála a computer, hogy lássa az előzményeket, csak a beteg tünetei alapján ítél főleg, ha a beteg nem adja át -akármiért is- a korábbi leleteit.

A beteg kérhet szállítást.

2023. jún. 16. 17:31
 3/22 anonim ***** válasza:
91%

Próbálkozhatsz a betegjogi képviselőnél.

De sok eredményt ne várj.

2023. jún. 16. 17:35
 4/22 anonim ***** válasza:
84%
Bejelentheted a kamaránál - ha egyáltalán visszalépett. A háziorvosok amúgy az Önkormányzattal vannak szerződésben, de ők semmit nem tudnak ezzel kezdeni.
2023. jún. 16. 17:38
 5/22 Ypszilon1980 ***** válasza:
79%
Önkormányzatnál, kamaránál tudsz panaszt tenni. Megértelek és sajnos nálunk is a háziorvos volt a hunyó részben anyám halála miatt. Sajnos nem tudsz mit tenni, illetve nem biztos, hogy megéri. Mi átmentünk ezen és arra jutottunk, hogy békében hagyjuk elmenni őt, nem akarunk évekig még ezzel foglalkozni. A másik meg, hogy magáért az állapotáért nem a háziorvos lesz a hibás, ilyen esetben mentőt kell hívni, sajnos máshogy nem megy, itt a modoráért max etikailag marasztalhatják el, de ez nem fog járni semmilyen szankcióval.
2023. jún. 16. 18:46
 6/22 A kérdező kommentje:

1. Ahogy írtam, nem kötelező orvosnak menni. Előre lehet tudni, mivel jár ez. Amúgy szólok, nem a túlterhelés miatt van ez. 10-15 éve egy ismerősömmel kapcsolatban is elkövetett egy óriási hibát az orvos, ott konkrétan egy ember haláláért is felelős. És még egy ilyen esetről tudok, ez is régebben történt, amikor az orvosok nem voltak túlterhelve. De remélem, jól esett a hülyeségedet ideírni.

2. Semmit nem tudsz az egész helyzetről, mit kísértünk figyelemmel. A zárójelentésből kiderült, hogy nem is lehetett volna nagyon mit tenni, és mellesleg a háziorvos is hülyeségeket beszélt nekünk. Régóta (évek óta) húzódó betegség volt ez, csak ugye a dokika még azt se volt képes évek alatt kideríteni, hogy mi okozza, ezért mi is küldözgettük kivizsgálásokra.

Egyébként figyelemmel kísértem hozzátartozóm állapotát. Már csak azért is, mert vele laktam.

Majd próbáljatok meg, egyeske és ketteske, józan állapotban irkálni ide, higgyétek el, sok ember boldogabb lesz! Akkor nem irtok ennyi marhaságot. Mondjuk a doki is ilyen volt, a haldoklóba is belerúgott, ti is próbálhatnátok esetleg nem csesztetni a másikat, aki hozzátartozóját elvesztette. Javaslom, keressetek pszichiátert, mert nem normális így beszélni azzal, aki hozzátartozóját vesztette el. És még hibáztatni is próbálsz, te egy nagyon kártékony ember vagy, ezt komolyan mondom! A frusztrációd miatt pszichológus és pszichiáter megkeresését is javaslom!

A többieknek közsönöm a választ. Mondjuk elég gáz, hogy a háziorvos jóformán bármit megtehet, mert úgyse lehet ellene mit tenni ezek szerint.

2023. jún. 16. 20:21
 7/22 A kérdező kommentje:

5. Még annyit tennék ehhez hozzá, nem a hozzátartozóm állapota miatt hibáztattam az "orvost". Hanem az utolsó pár hétben az "intézkedései" és etikátlan viselkedése miatt.

Mentőt kihívni sem feltétlen egyszerű, sokszor ki sem mennek, lásd Gálvölgyi esetét. Meg a doki is kihívhatta volna, ahelyett, hogy beutalót ír. Ketteske, ugye a betegnek kell szállítást kérnie, mert nem veszi észre a doki, hogy alig tud felkelni az ágyból? Vagy rákérdezni luxus, hogy mennyire járóképes? De hát a vak is láthatja, ha valaki ágyhoz van követ, nem hogy egy orvos, kivéve, ha még a vaknál is vakabb.

2023. jún. 16. 20:30
 8/22 anonim ***** válasza:
Háziorvost kell váltani, amíg nem késő. Nagyon sajnálom.
2023. jún. 16. 20:39
 9/22 A kérdező kommentje:

8. Köszönöm szépen.

Én már évtizedek óta nem ahhoz a háziorvoshoz tartozom. A hozzátartozómnak is mondtam párszor, hogy váltson, a megközelíthetőség miatt nem váltott.

Ha nem próbálok tenni semmit, akkor másokkal is fogja a doki folytatni áldásos tevékenységét. Talán nem csak én, hanem mások is jelzik a problémákat, és talán történhet valami.

2023. jún. 16. 20:44
 10/22 anonim ***** válasza:

Sajnálom kérdező.

Nálunk az egészségházban van betegjogi képviselő, esetleg ott tehetsz panaszt. Egyébként vannak betegszállítók is (nem mentő), nem tudom hogy mennyibe került volna, de a taxi sem olcsó.

2023. jún. 16. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!