Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Más orvos látja hogy más...

Más orvos látja hogy más orvos mit irt ki nekem ereceptre?

Figyelt kérdés
Kiírtak nekem a felhőbe egy olyan gyógyszert amit nem szeretném hogy lássa az orvos akihez menni fogok… vagy ha kiváltottam akkor az eltűnik ??

2023. ápr. 12. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:
37%
Valószínű látja. Nem tudom hogy miért nem akarod hogy lássa, de ez veszélyes is lehet ha nem tudja hogy te milyen gyógyszereket szedsz/szedtél akkor felírhat olyan dolgot amivel esetleg nem lehet együtt szedni, vagy valamilyen problémát fog okozni. Ilyet ne csinálj.
2023. ápr. 12. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:
46%
A nem kiváltott és a kiváltott gyógyszereket is látja. (sőt azt is, hogy melyik nap váltottad ki)
2023. ápr. 12. 10:58
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Persze, hogy látja. Kötelező is ellenőriznie, hisz ha esetleg felírna egy másik gyógyszert, figyelembe kell venni hogy milyet szedsz már, mert lehet hogy a kettő pont nem mehetne együtt.
2023. ápr. 12. 11:09
 4/5 anonim válasza:
0%

Attól függ milyen orvos és, hogy milyen betegségről van szó.

Alapesetben egy orvos nem láthatja más orvosok által kiállított kórlapjaidat, de ezt felül lehet bírálni indokolt esetben (pl életveszély vagy annak elkerülése céljából). Ezt a zárlatot egyébként nagyon egyszerű feloldani, de mivel elméletileg minden orvosi rendszernek naplóznia kellene ezeket a feloldásokat, ezért az adott orvos utólag előállítható, ha nem volt indokolt a feloldás.

Viszont azt a kérdést simán felteheti, hogy allergiás vagy-e valamire vagy szedsz-e valamilyen gyógyszert rendszeresen, amit saját érdekedben el kell(ene) mondanod. Az orvosi titoktartás egyébként is köti, de gondolom, ha ez mindig működne a gyakorlatban akkor a fent említett zárolásnak sem lenne értelme, szóval átérzem a bizonytlanságod.

Üdv, egy valaki aki anno ezeket a romhalmazokat fejelsztette az elb*szott követelmények alapján :)

Ui.: Egyébként lehetnek megosztott kórlapok vagy kórlapszekciók is orvosok között (pl radiológiai leleteket általában több orvos is szemügyre veheti ha pontosabb diagnózis kell), szóval a kérdésből még hiányzik pár fontos infó, hogy pontosítani lehessen a választ.

2023. ápr. 18. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
42%

Kedves utolsó, marhára nem így működik a dolog. Köszi a lepontozást, HÁZIORVOSI ASSZISZTENSNŐ vagyok, tehát TISZTÁBAN VAGYOK, MIT LÁTUNK.

De te aztán biztos jobban tudod 😂😂😂

2023. ápr. 19. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!