Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lumbágóra gyógyszer???

Lumbágóra gyógyszer???

Figyelt kérdés
2017 óta van lumbágóm és csütörtök óta járni alig bírok mert a bal lábamba a bokámig nyilal, sehogy nem jó feküdni, ha fekszem vagy ülök nehéz felkelni. Sajnos orvoshoz nem tudok menni mert ahol én lakok arrafelé nagyon nincs...És járok dolgozni. Gyógyszertárba Ketodexet ajánlották de napi 3 után is ugyanúgy fáj, esetleg hideg vagy melegvizes borogatás segít csillapítani? Melyik gyógyszer a jó ami vény nélküli? Kineziológiai szalag mennyire segítene? Esetleg valami házipraktika?? 2017 óta ha nagyon kijön szenvedek mert nem tudom mi a jó...
2023. ápr. 1. 19:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Nézz rulek zoltán videót. Nekem segített.
2023. ápr. 1. 20:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Mideton izomlazító + Xilox fájdalomcsillapító. És/vagy forró vízben kiáztatni/szaunában kilazítani, majd kinyújtani. Gyógymasszőr, csontkovács.
2023. ápr. 1. 20:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Hogy nyújtsam ki?

Saját testsúlyos edzést érdemes így újra kezdenem? Az segít vagy rosszabb?

2023. ápr. 1. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Izomlazítónak nekem a Sirdalud vált be, de a Mydeton is jó. + fájdalomcsillapítók közül az Alfamin és a Tramadol bizonyult hatásosnak.

Viszont ez egyéni kinek mi válik be, van akinek a Tramadol nem hat és a Diclacra esküszik (az nekem nem csinált semmit).

Fájdalomcsillapítónak a Doreta is jó. Kifejezetten idegfájdalomra, zsibbadásra pedig a Pregabalin.

2023. ápr. 4. 11:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha a derekadtol a bokadig fáj az nem egyszerű lumbago hanem porckorongserv. Vagy el vannak csúszva a csigolyaid. Valami nyomja a kilepo idegeket. Az gyógyszerrel fog helyrejonni. Ja és eszedbe ne jusson olyanhoz menni aki csontkovacsnak mondja magát.

Olyan meg nincs hogy abszolút nincs egy reumatológus, ortopéd orvos a közelben.

2023. ápr. 14. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez tényleg inkább porckorongsérv. Aktív időszakban nekem fekvést szoktak javasolni. Sirdalud + Xilox. Amint enyhül a fájdalom, lehet kezdeni a gyógytornát. Ha tartós, gyakori a dolog, akkor viszont MR alapján szakorvos dönt, hogy kell-e műteni.
2024. febr. 23. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!