Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fogorvostól való félelem...

Fogorvostól való félelem leküzdése?

Figyelt kérdés

Rendbe szeretném tetetni a fogaimat (fogkőleszedés és szerintem egyet tömni kell) viszont nagyon félek.

Egyszerűen ha arra gondolok, hogy oda kell mennem akkor rám jön a hányinger.

A doktorúr nagyon kedves egyébként nem az a “hentes” típus. Viszont mégis félek.

Tippek? :(

Elmondjam neki a kezelés előtt, hogy kb rettegek?

Tudom ciki de valahogy erőt kell vennem ha szeretném , hogy egészséges, szép fogaim legyenek.

2023. febr. 3. 23:38
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Haver olyanhoz jár, ahol van "nevetőgáz".
2023. febr. 3. 23:47
 2/13 anonim ***** válasza:
61%

Műtesd ki szájsebésznél az összes bölcsességfogad, főleg ha van olyan, ami vízszintesen nőtt. Többet nem fogsz félni egy sima fogorvostól.

Nem trollkodásból írom, nálam így múlt el a félelem.

Vegyél be előtte egy valerianat, az természetes hatóanyagú nyugtató.

Próbálj ellazulni.

Azért ad értesítőt az orvos, hogy utána ne érezz a kezelésből semmit. Nem lesz fájdalmas.

Segíthet még, ha közben visszafelé számolsz 100-tól. Ha a végére értél, akkor kezdheted újra. Ez ellazít és eltereli a figyelmed.

Ezen kívül, ha az egyik hüvelykujjaddal nyomogatod közben a másik kezeden a hüvelykujj, mutató ujj közötti rész kézhát felőli oldalát (az ujjak közötti résztől kb 1 centire), az egy meridián pont, ami minden nyak feletti fájdalom ellen jó.

2023. febr. 3. 23:54
 3/13 anonim ***** válasza:
19%
Nőlj fel. Gondolkozz éretten, csak úgy lehet.
2023. febr. 3. 23:59
 4/13 anonim ***** válasza:
46%
Elmész fogorvosnak.
2023. febr. 4. 00:04
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Szia! Készülj fel előre,- tervezd meg a napodat! A fogászati időpontodat lehetőleg olyan napra időzisd, amikor nem kell rohanni. Rendszeressen keresd fel a Fogorvosodat 2 x egy évben! Kontroll és fogkőlevétel esetén.
2023. febr. 4. 00:24
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan mondd, hogy félsz :)

Én mindig mondtam , és mindig igyekeztek jól kezelni :) Utána már nem is féltem. Igaz van egy kis fájdalom, de az elviselhető, és gyorsan elillan , felesleges bele gondolni . ( igy a hallatán en is rettegtem, de tényleg, semmi durva, kb 1mp ) A végén, mindig nevettem, hogy mitől is féltem . Hidd el, ha túl vagy rajta, megspórolsz egy csomó, későbbi rosszabb fájdalmat .

Egyébként a fogkő leszedes normális keretek között nem fájdalmas, illetve lehet kérni erzestelenitot . A tomes pedig megint az a pár mp fájdalom, de hidd el, jobban jársz vele :) én mindig elkezdtem másra koncentrálni, nem is figyeltem, mit csinálnak, szimplán próbáltam szét nezni a rendelőben, ( nem pedig a fogdokira koncentrálni ) hogy na vajon ez meg ez mire jó, aztán addig hopp, meg is kaptam a szurit, aztán semmit se éreztem :)

És ha véletlen nem is sikerült jó helyre koncentrálni, hat akkor egy pár másodperc fájdalom, kis könny , de tényleg nem vészes így sem :) Fel a fejjel, ennyit meger :)

2023. febr. 4. 00:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Igen mondd el neki előtte mindenképpen, hogy félsz, akkor tudja hogy még figyelmesebbnek kell lennie és úgy áll hozzád hogy számít a félelmedre
2023. febr. 4. 00:29
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
6 voltam : Ui egyébként egy rossz tomes miatt rettegtem a fogorvostol, mindegy, egy hentes volt, de ezt ki lehet szurni, ha nem ad erzestelenitot , hagyd ott :) én gyerek voltam és azt hittem ki kell birnom , utána évekig rettegtem, majd mandula eves közben kette tort az egyik fogam. Évekig gyulladt és megoldottam, de végül úgy, hogy magam szurkaltam tuvel hogy inkább az fájjon, hiába vettem be bármit is. Anyám akkor eleget látott, elrancigalt, ki is húzták. Azóta figyelek a fogaimra, mint egy kisangyal, de sajnos tömni és gyökér kezelni kellett . A gyökér kezelést ne akard, nekem a maximum erzestelenito se segitett, azóta nagyon vigyázok, egy tomes nem vészes, tényleg:). Szimplán ( meg amúgy mára már bevett szokás ) , ne hagy magad, hogy ne kapj erzestelenitot :) az a kis szuri megéri, attól ne félj :) a legtöbb fogorvos ért hozza manapság, hogy adja be, magán keretek között erzestelenito sprayt is kapsz előtte, tehát az sem fog fájni :) tényleg csak jó helyre menj és állj ki magadert, úgy nem lesz semmi rossz :)
2023. febr. 4. 00:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokszor félek néha tök értelmetlenül dolgoktól. De tudom, hogy helyettem senki nem fogja megtenni vagy segíteni, úgyhogy erőt veszek magamon és megteszem. Holnap is lesz egy ilyen program, már előre rettegek, de meg kell csinálnom, úgyhogy túl fogok rajta esni és igyekszem a tőlem telhető legjobban tenni.
2023. febr. 4. 00:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Fogalmazd meg h pontosan mitől félsz. És akkor egyrészt el tudod mondani h erre figyeljen, segítsen h könnyebb legyen. Másrészt megfoghato a dolog így könnyebb kezelni is lelkileg

Én attol vagyok ki, hogy nem nyelhetek, a garatom érzékeny és oklendezek, a nyálat nem bírom.

A 3. Doki akinek ezt mondtam volt végre olyan kedves h ezt tényleg figyelembe is vette. Megállt többször. Ill. Amikor tamponált és nem tudtunk szünetet tartani, előre szólt, biztatott.

Az első doki kiakadt h ilyen gyenge garattal nem lehet normálisan dolgozni.

A második kedvesen fogadta a kérésemet, majd amikor állandóan megállított kinevezett.

2023. febr. 4. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!