Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » EESZT-vel kapcsolatban kaphatn...

EESZT-vel kapcsolatban kaphatnék segítséget?

Figyelt kérdés
Magánrendelésen lehet kérni, hogy papír alapú zárójelentést kapjak, és semmi ne kerüljön be az eeszt-be?

2023. jan. 12. 15:40
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Eddig is mindened eltették a helyi kórházban, a korházi rendszerben nálunk kb. 1990-től vannak leletek.

Ma is rátaláltam egy betegünk fiatalkori öngyilkossági kísérletére teljesen véletlenül, pedig csak a belgyógyászati anamnézise érdekelt.

Ha valaki az archivumban dolgozik, akkor papír alapon azt is megtalálja, hogy 20 éve január 5-én hány Xanaxot kapott Juci néni.

Szóval ezzel más eü intézmény dolgozóit zárod ki, de ahol laksz és ismernek, bármit megtalálnak, ami náluk készült.

2023. jan. 16. 17:56
 32/35 A kérdező kommentje:

31

Ez eddig rendben van, de most totális az átjárhatóság minden eü dolgozó számára. Egyszeráen nem tartozik minden adat mindenkire.

2023. jan. 16. 18:18
 33/35 anonim ***** válasza:
Technikai hozzáférése van, de joga nincs. Az EESZT logolja a benne történő kotorászást, azt is elteszi, hogy én mikor mit kérdeztem le saját magamról és a te adataidat érintő események listáját számodra hozzáférhetővé teszi. Ha ott illetéktelen hozzáférést látsz, feljelentést tehetsz és van bizonyítékod. A régi papíros rendszerben, ha Mancika az irattárban szórakozott a barátnőivel egy hipochonder dossziéin, azt a beteg nem tudja bizonyítani.
2023. jan. 16. 18:51
 34/35 anonim ***** válasza:
Nincs teljes átjárhatóság, egyrészt a már említett módon saját magad is tudod blokkolni a hozzáférést. Másrészt ha te még sosem jártál a kisbodrogfalvi háziorvos rendelőjében, akkor ő bármennyire is szeretné, nem fog tudni hozzáférni az adataidhoz. Csak az az orvos/rendelőintézet/kórház láthatja az adataidat, akiknél te személyesen megjelentél és felvettek a saját rendszerükbe. Sőt az intézmények a saját rendszerükön belül is korlátozhatják az egyes dolgozók hozzáférési lehetőségeit. Például egy egészségügyi dolgozó (vagy akár más szakterületű orvos) nem fog tudni neked olyan kezelést/gyógyszert beírni, amihez nem kapott jogosultságot.
2023. jan. 16. 23:50
 35/35 A kérdező kommentje:

33-34

Köszönöm; ezeket jó tudni!

2023. jan. 17. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!