Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » EESZT-vel kapcsolatban kaphatn...

EESZT-vel kapcsolatban kaphatnék segítséget?

Figyelt kérdés
Magánrendelésen lehet kérni, hogy papír alapú zárójelentést kapjak, és semmi ne kerüljön be az eeszt-be?

2023. jan. 12. 15:40
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
43%
minden benne van születésed óta max te nem látod..de ennyire beütéses nem lehetsz 😂😂😂
2023. jan. 12. 16:05
 12/35 anonim ***** válasza:
Ha ne adj isten sürgősségire kerülsz bármikor első, hogy ott tájékozódnak arról, allergiás vagy e valamire, van e betegséged, szedsz e gyógyszert stb. Mivel a folyamat gyors, életet menthetnek.
2023. jan. 12. 16:08
 13/35 anonim ***** válasza:
70%
Zárójelentést kórházi bentfekvésről szokás adni, amire ze gondolsz, az ambuláns lap. És nem, nem lehet kérni, mivel az orvost kjötelezik arra, hogy az adatokat az EESZT-be feltöltse (pontosasbban a rendszer magától csinálja, nem kell külön feltölteni).
2023. jan. 12. 16:23
 14/35 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem töltheti fel, ha pl. nem adja meg a TAJ számát, de erről nyilatkozatot kell aláírni, de csak annál lehet ezt amelyik ellátó le van szerződve a NEAK-kal, ha nincs, akkor nem töltik fel eleve. De annyira nem tudom értelmezni ezt a zárójelentést, mert azt csak fekvő beteg kaphat, tehát akkor kórházban voltál, alapból ki kell adni papír alapon is. Azt én sem értem miért kell valamit is titkolni. Ma már szerintem nem sok olyan hely van, ahol ki tudnak bújni ez alól.
2023. jan. 12. 17:41
 15/35 A kérdező kommentje:

8

Mivel nem jártam orvosnál évtizedek óta, ezért tuti, hogy üres.

10

Nem, nem vagyok paranoiás, csak nagyon kényes vagyok a magánszférámra.

11

Nem lehet benne "minden a születésem óta", hiszen az egész rendszer csak pár éve létezik, és úgy hallottam, csak pár évre visszamenőleg tartalmaz adatokat.

12

Ez a része nem érdekel; eddig sem volt ilyen, én ez után is meglennék nélküle.

13

Bocsánat: valóban nem tudtam a megfelelő szakkifejezést: "ambuláns lap" a helyes.

14

Írtam, hogy nincs titkolni valóm, hiszen orvosnál sem jártam. Nem "titkolom", egyszerűen nem akarom, hogy bárki - körzeti orvos, akit nem is ismerek, üzemorvos, Mancika asszistens, stb. - ha akarja, akkor lássa. Ennyi a történet.

De ha tényleg nem lehet elkerülni, akkor eztán sem megyek orvoshoz.

2023. jan. 12. 18:14
 16/35 Ypszilon1980 ***** válasza:
EESZT 2017 óta van.
2023. jan. 12. 18:40
 17/35 A kérdező kommentje:
Igen, olvastam. És azt is, hogy max. 10 évre lehet visszakeresni. Azért nem értem 11-est, hogy hogyan tartalmazna mindent a születés óta. (Kivéve gyerekeket.)
2023. jan. 12. 18:44
 18/35 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát tartalmazhat úgy, hogy mikor ezt bevezették, akkor már előtte is sok éve számítógépen volt kötelező adminisztrálni és az a követelmény, hogy minden ilyen adatnak visszamenőleg fel kell kerülnie az EESZT - be. Na ugye ez most vagy megtörtént vagy nem, attól függően, hogy éppen milyen volt az informatikai háttér. Nálunk láthatóak néha 2005-ös adatok is, de ez nagyon ritka, inkább csak kb. 2011-től.
2023. jan. 12. 18:53
 19/35 anonim ***** válasza:
Senki nem nézegeti csak úgy az eeszt-et. Mit gondolsz, hogy a háziorvosod unalmában a te adatlapodat fogja nézegetni?
2023. jan. 12. 18:55
 20/35 A kérdező kommentje:

19

Az, hogy technikailag megvan rá a lehetőség, nekem annyi elég.

2023. jan. 12. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!