EESZT-vel kapcsolatban kaphatnék segítséget?
21
Igen... valószínűleg így lesz.
Nem bántásként mondom, de ez azért egy elég súlyos paranoia, bármennyire is tagadod (a tagadás és a betegségtudat hiánya is része a betegségnek). Legalább pszichológushoz juss el, sokan online rendelést is csinálnak videóhívással vagy akár email-en keresztül. Így amíg nem állsz készen, teljesen névtelen maradhatsz.
Sok sikert!
23
Ne viccelj már, kérlek... Semmi ilyenről nincs szó. Kényes vagyok a személyes adataimra, privát szférámra. Ez az eeszt rendszer pedig a rendszerváltás előtti listázásra, megfigyelésre emlékeztet. Ezért nem szimpatikus.
Régen kapott a páciens egy darab papírt, egy meg ment az archívumba, amit már régen leselejteztek. Most meg egy listán őrzik az egészet.
Semmi kifogásom nem lenne ellene, ha önkéntes lenne. Akinek így kényelmesebb, rendben. De kötelező jelleggel durvának érzem.
Az eeszt előtt is volt kórházi rendszer(medworks, medsol, főnix, hospitaly ki milyen programot vett meg) és ott taroltak az adatokat.
Annyiban más, hogy csak az intézeti dolgozók lathattak az ottani életutadat, de mások nem.
Az eeszt annyiban más, hogy ha te nyiregyhazi lakos vagy, de elutazol Budapestre és lesz egy komolyabb megbetegedesed, pl agyverzes, akkor a lekert adataid alapján tudják, hogy milyen kezelesben részesülsz, mit szedsz és nem a totál 0-ról indulsz, hanem lesz egy támpont az orvosnak, hogy mit adhat, mit nem. Sok szövődmény kikerulheto így.
25
Értem az előnyeit, na de miért kötelező???
Ha - ahogy írtad - Nyíregyházán elmennék x magán(!)rendelésre, azt az ország másik végében pl. a háziorvosom s látná. Pedig, lehet, hogy nem akarnám beavatni. Vagy szimplán semmi köze hozzá.
Ez az én problémám a rendszerrel.
29
Az nem érdekel, hogy van a rendszer, csak ne legyen kötelező. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!