Miért van az, hogy egy orvosok által biztonságosabbnak mondott gyógyszernek több és súlyosabb mellékhatása van a listán?
"
Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
Húgyúti fertőzések, felső légúti fertőzések"
"Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
Szepszis*"
"Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
A tüdő szöveteinek egyre súlyosbodó hegesedése (intersticiális tüdőbetegség)**"
Én szedek egy gyógyszert, amelyet a leírás szerint 3 órával étkezés előtt, és 1 órával étkezés után kell szedni a tájékoztató szerint, ráadásul kétszer. Hülyét kaptam, hogy gyakorlatilag minden nap percre pontosan megvan, mikor ehetek.
Megkérdeztem később az egyik orvost erről, akinek a szakterületéhez tartozik, és azt mondta, minden hülyeséget ráírnak ezekre, nem kell vele foglalkoznom. Azóta nem figyelek oda erre, és tényleg teljesen mindegy, pedig amúgy nagyon érzékeny a gyomrom.
Szerintem kb. ilyen sok mellékhatás is, amit felsorolnak.
10: én terhességi viszketésre kaptam olyan kenőcsöt, aminek az egyik mellékhatása a VISZKETÉS volt.... :-DDDDD
Halálra röhögtük magunkat ezen. :-D
És nem, nem jött elő a mellékhatásos-viszketés. :-D
28: hát akkor kérd vissza....
Talán hasznosabb lett volna egyből az orvosoddal beszélni, mint ide kiírni...
De valszeg nem véletlenül írta fel ezt, ha más szempontból ez sokkal biztonságosabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!