Miért küld levelet a NAV, hogy fizessek tb-t, ha jelenleg az állam fizeti azt?
Hívd fel őket, írj mailt (abban elküldheted a határozat fényképet), vagy menj be személyesen, mert ha kiküldték a csekket, de nem fizetsz, akkor arra még késedelmi díjat is számítanak. Valami miatt nem tudnak arról, hogy a tiéd az önkormányzat fizeti egy évig, és jobb, ha szólsz nekik, mert gubancok lehetnek belőle.
Nekem is hosszasan kellett levelezni, mire tudomásul vették. (Nem volt pénzem, és alig telt még bélyegre is - végül mire helyre jöttem anyagilag, mégis fizettettek 30 ezret, mert nagyobb volt a késedelmi kamat, mint maga a tartozás - együtt fizettem a kettőt - két évvel azelőttről, mielőtt én is kaptam az államis tb-t.)
Egyébként a levelezés mellett 2x is bent voltam a NAV-nál személyesen, és végül így rendeződött el. Jobb elintézni az ilyet, mert eszméletlen összegeket hoznak ki, először nekem is közel negyed milliót követeltek rajtam, mire végül 30 ezer maradt, aztán inkább kifizettem a büntetést is, minthogy folyton duzzadjon, és az ingatlanomra terheljék. Ugyanis ha ráterhelik, annak a leszedése is elég bonyolult, plusz azért, hogy levegyék a terhelést, még a Földhivatal is követell rajtad 6000, most már 11000 adminisztrációs költséget, és muszáj fizetni, mert onnan is jönne a késedelmi kamat.
Jó ég, neked sem sok eszed van.
Navot ignorálni?
Max a szomszédot. Ha tényleg véletlen fizetned kell, nagyon gyorsan kamatozik. Inkább legyen egy felesleges köröd, mint utána vagyonokat fizess ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!