Vagdosom magam. Mit csináljak?
Sziasztok!
Pár hete elkezdtem vagdosni magam, zsebkéssel. És hidjétek el, megvan az okom rá, hogy miért bántom magam. Eddig 4 vágás (inkább csak karcolás) van a karomon, de érzem, hogy nem ezek voltak az utolsók. Szeretnék segítséget kérni, de nem tudom hogy kitől. A 2 legjobb barátnőmben nem bízok meg annyira, hogy ezt elmondjam nekik. Viszont van 2 srác (évfolyamtársaim) akikben nagyjából megbízok, jobban mint a barátnőimben. Szerintetek nekik elmondjam?
Idióta tinédzserek. Szerintem ez természetes szelekció.
Valaki empatikus írjon már rá erre a szerencsétlenre és mentse meg. A szülei hogy a p...ában nem veszik észre a vágásokat?
- Mondd el olyannak, akiben megbízol
- Vannak fórumok, amik fenntartanak olyan csatornákat, ahová leírhatod minden bajodat, anonim módon. Ennél figyelj oda, hogy biztos barátságos-e a szerver, nincsenek-e benne gyökerek.
- Vezess naplót, amiben kiírod magadból a frusztrációdat
- Járj küzdősportra vagy edzőterembe - remek stresszlevezető
- Keresd fel a sulipszichológust
- Ha szeretsz rajzolni, verset vagy történetet írni (nem kell jónak lenned benne, csak élvezd - gyakorlással fogsz fejlődni), akkor vágás helyett add ki magadból művészet formájában a fájdalmat. Sokan karaktereket rajzolnak le úgy, hogy meg vannak sérülve, és így adják ki magukból. ("vent art")
- Ha rád jön az inger, akkor egy filcet kapj fel, ne vágóeszközt. Firkálj a lábadra/karodra, vagy jelölj ki erre a célra egy füzetet. Firkáld tele az oldalait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!