Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy kell mentőt hívni istenhá...

Hogy kell mentőt hívni istenhátamögötti telekre?

Figyelt kérdés
Idős szüleim sokat vannak a telkükön amit nem lehet cím alapján lokalizálni. Ha ott történik valami, akkor mentő hívásakor mit kellene mondaniuk?
2022. okt. 27. 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Helyrajzi számot
2022. okt. 27. 21:16
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Illetve egy fontos dolog: ne a 112-t, hanem a 104-et hívd!

A 112 Miskolc vagy Szombathelyre kapcsol, a probléma ezzel csupán annyi, hogy ő csak akkor fog továbbkapcsolni a helyileg illetékes mentőkhöz, ha van pontos cím. Ha nagynehezen elmondod hogy hol is található a helyszín, a mentősök újra meg fogják kérdezni és újra magyaráznod kell.

Én 1x hívtam a 112-t, azóta megfogadtam hogy soha többet. Egy Szombathelyen ücsörgő embernek olyan kérdései voltak, hogy az adott utca forgalmas-e.... Amit egy helyinek nem kell magyarázni. De a 112 akkor kapcsol tovább, ha van cím, cím nélkül értetlenkedik és baromságokat kérdez. Szóval ha egy utca közepén áll, neki nem elég annyi hogy mondjuk Kiss Pista utca közepe, neki házszám kell, hogy Kiss Pista utca 8 mellett.

A lényeg, hogy ne a 112-t hívd, mert a 104/105/107 a hívás lokalizáció alapján a legközelebbi szervnél csörög ki.

2022. okt. 27. 21:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!