Béta-blokkoló elhagyása után ez normális?
Figyelt kérdés
Nagyjából december elején kaptam Betalok ZOK-ot(25 mg) tachycardiára, azaz gyors szívverésre. Napi 2-szer kellett bevennem, olyan másfél hónapig így is szedtem, de nagyon nem bírtam jól a gyógyszer mellékhatásait, lassú volt az emésztésem emiatt gyakran enyhébb hasfájdalmaim voltak, nem volt étvágyam, de a legrosszabb egy folyamatos nyomójellegű mellkasi diszkomfort volt, ami reggel kellemetlenebb volt de ahogy telt a nap enyhűlt. Emiatt -orvosi konzultáció nélkül- elkezdtem adagot csökkenteni fokozatosan, majd elhagyni a gyógyszert és ezek a tünetek jobbára elmúltak, csak valahogy ez a mellkasi diszkomfort nem akar bár tény, hogy ez is enyhűlt és eléggé elviselhető már. Ez normális béta-blokkoló után? Kb. 3 hete már nem szedem. 23 Ffebr. 28. 14:52
1/7 A kérdező kommentje:
A probléma amire szedtem elmúlt, és a pulzusom normális szokott lenni.
febr. 28. 14:56
2/7 anonim 

válasza:

Szerintem elég meredek dolog az orvos tudta nélkül, nem egyeztetve, önhatalmúlag csökkenteni, vagy elhagyni. Mielőbb beszéld meg a háziorvosoddal, hátha ír fel mást, de csak úgy ne hagyd el.
3/7 A kérdező kommentje:
Nem fogom megint szedni, az értékeim jók, ezért is kezdtem csökkenteni fokozatosan. A kardiológus meg borzalmas volt, még egy kontroll vizsgálatot sem írt ki, illetve a gyógyszerről sem beszélt semmit.
febr. 28. 15:17
5/7 anonim 

válasza:

Nem, és a tüneteidnek semmi köze sincs a betalokhoz, menj vissza az orbosodhoz!
6/7 anonim 

válasza:

Legalább a háziorvosoddal mindenképpen érdemes lenne konzultálni erről, ha nem is a kardiológussal.
Meg azt még megemlítem, hogy rengeteg fajta béta-blokkoló van, ha szükséged lesz rá esetleg, akkor meg lehet próbálni egy másik fajta gyógyszert is.
Viszont sokszor a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, valamint rendszeres kardio az magától megoldja a problémát 3-4 hónap alatt. Plusz egy jó stressz kezelő módszer kialakítása sosem árt.
7/7 anonim 

válasza:

Kardióval csak óvatosan, nem tudjuk mennyi volt az érték gyógyszer előtt, terhelésre meg főleg nem. Vannak olyan esetek, amikor el pehet hagyni, de az ritka akkor, ha előtte magyon sokáig tachycard voltál. Természetesen te döntésed, de azért orvossal konzultálnék, hogy ez a mellkasi diszkomfort mitől lehet még. 3 hete hagytad el, de ez még nem jelenti azt, hogy tachycardia nem lép fel 1 vagy 2 hónap múlva ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!