Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Úgy tudom minden orvos rálát...

Úgy tudom minden orvos rálát az ember egészségügyi adataira, elvileg ezt ügyfélkapuban/eeszt-ben meg lehet változtatni. hol?

Figyelt kérdés

tehát az alap beállítás az az hogy az ember egészségügyi adataihoz az ország összes orvosa hozzá fér legyen az fogorvos vagy pszichiáter.

én azt szeretném beállítani, hogy az adataimat csak az lássa/kérhesse le aki valóban kompetens a területen, a fogászati adataimat a fogorvos és így tovább.

állítólag ezt ügyfélkapun be lehet állítani, a kérdésem az lenne hogy hol? Köszönöm a választ!

2022. okt. 24. 17:18
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
És ezt miért is kell? Komolyan nem értem, orvosok előtt miért kell ilyen marha szenzitívnek lenni. Attól, hogy szerinted mondjuk a nőgyógyásznak nincs köze a pszichiátriai vagy belgyógyászati adataidra, ez baromira nem így van. Igen is sok esetben baromi fontos lenne, hogy az orvos lássa a teljes kórelőzményt, nem csak azt, amit a beteg nagy kegyesen elmond.
2022. okt. 24. 18:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Külön-külön nem lehet beállítani. Az önrendelkezésnél tudod beállítani hogy látható legyen-e az összes vagy nem. Ami alapból nem látható, az a pszichiátriai és nemi betegségek.
2022. okt. 24. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

Egy pipával és egy semmitmondó indoklással bármit meg lehet nézni.

Utána mehetsz feljelenteni, hogy a belgyógyász, aki talán csak egy külső intézményében készült labort keresett (és nem is ő kereste, hanem a nevével belépett asszisztens), meglátta, hogy tavaly a nemibeteg-gondozóban jártál.

Ha olyan helyen vagy és nem találnak valamit, meg fogják nézni, van-e rejtve valami.

2022. okt. 24. 22:05
 4/6 anonim ***** válasza:

3

Ilyen esetben (valaki akaratom ellenére belenéz) lehet perelni? Van esély megnyerni?

2022. nov. 17. 11:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Talán ha tényleg nagyon indokolatlan volt, mondjuk ha meg sem jelentél, de mégis belenéztek.

Bár sok idő, sok pénz, és a bíróságon mindenki megtudja majd, hogy titokban akartad tartani a tavalyi trippered, és ezért perelsz.

A többire pedig rá fogják húzni, hogy adott orvosnak szüksége volt az adatokra, a fogorvos is megnézheti a záróid, ha pl. abba sem akarod beavatni, hogy véralvadásgátlót szedsz.

2022. nov. 17. 23:27
 6/6 anonim ***** válasza:
56%

Nekem speciel tök üres az eeszt-m, mert nem jártam orvos közelében sem, de ha úgy adódna a jövőben sem szeretném, ha az adataim között mazsolázna az unatkozó asszisztens a körzeti orvos mellett.

A viccet félre téve, nagyon érzékeny vagyok a személyiségi és adatvédelmi jogaimra. És ha nincs köze a fogorvosnak a más jellegű problémámhoz, akkor ne legyen rálátása és hozzáférése. Baromira zavar ez a rendszer.

Régen a különböző kórház- és sztk kartonozóban sárgultak meg a leletek; az nekem adatvédelmi szempontból sokkal szimpatikusabb volt. (A pesti orvos nem látott rá a pécsi, stb. papírjaimra, és fordítva)

2022. nov. 18. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!