Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lelki okokra hivatkozva lehet...

Lelki okokra hivatkozva lehet táppénzre menni?

Figyelt kérdés

Leszögezem, hogy nem vagyok sem lógós, sem beteges típus, szerintem olyan másfél-két éve voltam utoljára táppénzen, szóval ez most tényleg nem egy megszokott szitu.

A héten volt egy súlyosabb munkahelyi konfliktusom, ami annyira stresszelt, hogy még pénteken is lüktető fejfájással, magas vérnyomással mentem dolgozni.

Nyilván hosszabb távon el fog ez csitulni, plusz "sajnos" maga a munka túl jó ahhoz, hogy felmondáson gondolkodjak, csak a kollégák ne lennének...

Szóval most egy kicsit menekülni szeretnék a saját lelki, és hát ahogy fentebb írtam, fizikai egézsségem érdekében is.

Ilyen indokkal kérhetek egy hét táppénzt a dokitól..? Vagy ilyenkor kötelező továbbküldenie kivizsgálásra?

Nem szeretnék semmit, csak egy kis nyugalmat egyedül otthon anélkül, hogy azon kéne görcsölnöm, hogy holnap mivel kötnek belém.

2022. okt. 16. 00:47
 1/7 anonim ***** válasza:
1 hét? Megy a hasad és kész.
2022. okt. 16. 00:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát én még ilyenről nem hallottam,de szerintem ez függ attól is hogy milyen az orvosod. Engem pl elzavarna,sőt ha tényleg beteg vagyok és táppénzespapír kell,már akkor is húzza a száját,az asszisztenseivel együtt,de az egyes válaszolónak igaza van,hivatkozz hasmenésre,az mindig bevál.
2022. okt. 16. 01:12
 3/7 anonim ***** válasza:
El lehet menni táppénzre ilyesmivel, igen.
2022. okt. 16. 11:57
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem. Menj szabadságra. A fél ország nem dolgozna, ha ezért mindenkit kiírnának. Ne mellesleg, ez már hiszti, hogy ha valami összeveszést, meg fejfájást 1 hétig kellene kipihenni.
2022. okt. 16. 19:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Nyilván, ha lenne szabadságom, akkor fel sem merülne a táppénz gondolata. Nem vagyok a magam ellensége.

Azt pedig az első mondatban leírtam, hogy nem jellemző rám a lógás, sem a hiszti. Nem fogok itt részletekbe belemenni, de hidd el, ha lenne tartalékom vagy segítségem, a múlt héten felálltam volna. Így is majdnem megtettem. Hát ennyire csak "hiszti".

2022. okt. 16. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Én középsuliban annyit "fostam", hogy beutaltak.
2022. okt. 18. 00:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Van olyan házi, aki kiírna. Van aki nem.

Én sokkal súlyosabb tünetekkel mentem korábban táppénzre.

2022. okt. 19. 04:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!