Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérvétel után 1 héttel sem...

Vérvétel után 1 héttel sem tud írni a fiam - hova fordulhatnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 hete voltunk 10 éves fiammal vérvételen, ahol nagyon nehezen találták meg a vénáját, összevissza forgatták a bőre alatt a tűt, kb mintha egy óramutató körözött volna félig -nem is tudom, hogy mondjam. Rettenetesen fájt a fiamnak, pedig hősiesen szokta tűrni az ilyesmit. Semmi véraláfutás vagy külső nyom nem maradt, de nyomásra még mindig nagyon érzékeny, és nem tud rendesen írni: fáj és nem is nagyon képes, girbegurbán sikerül csak. De azért mozgatni, másra használni tudja. (Nem kamuzik, 2 hét itthon unatkozás -bakteriális fertőzés - után már inkább menne suliba...

Nem tud semmit mondani se a gyerekorvos, se a gyerekosztály (őket telefonon hívtam). Gyógyulni fog ez magától, vagy mit tehetnénk?

Köszönöm

2022. okt. 10. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
Na de ha semmi véraláfutás nincs, akkor mi baja lenne a gyereknek? Ha elrontják a vénáját, akkor kimegy a vér, az lassan tűnik el, de így?
2022. okt. 10. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon idióta volt az aki a vért levette. Rosszabb esetben egy neurológus kellhet. Menjetek el magánba és ultrahangon nézessétek meg a gyerek kezét, ott kiderülhet van e izom és ér sérülés illetve mélyvénás elzáródás.
2022. okt. 10. 14:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
+ illetve még az is előfordulhat véna billentűre szúrtak rá és az tud egy darabig fájni de azt is meg kell nézetni.
2022. okt. 10. 14:04
 4/7 A kérdező kommentje:

1-esnek: pont ez az, hogy én se tudom elképzelni. Esetleg valami ideg sérülhetett? Csak attól félek, nehogy valami maradandó károsodása legyen belőle.

Ilyet találtam a témában még:

"Az ideggel való direkt érintkezés kelthet tűszúrás szerű érzetet, vagy éles villanásszerű fájdalmat okozhat. Magának az érzetnek a jelenléte nem jelenti, hogy az ideg megsérült, ellenben, ha nem változtatják meg a tű pozícióját, sérülés alakulhat ki, idegsérülés azonban nem igazán fordulhat elő, inkább a vénafal áteresztése miatt vér kerülhet a szövetek közé, ami nyomhatja az idegszálat.

Az aneszteziológiai eljárásként ismert szöveti idegblokád* esetén is ritka szövődmény a tartós idegsérülés. Az esetlegesen kialakuló idegsérülés leggyakrabban csupán átmeneti tünetekkel jár, és a betegek legnagyobb többsége néhány napon vagy héten belül – de legkésőbb 1-3 hónapon belül – teljesen felépül."

2022. okt. 10. 14:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ideget nagyon ritkán találnak el találomra, az ideg szálnak van egy olyan tulajdonsága hogy elhajlik az érkező tű felöl. Oltásnál sem azért tikkel az ujjad mert megszúrták az ideget, hanem a beadott folyadékmennyiség nyomja a szálat illetve gyulladást okozhat rajta.
2022. okt. 10. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Ultrahang nem ártana,de látható vagy tapintható dolog nincs, akkor az kétséges, hogy csak lelki megviselés.
2022. okt. 10. 14:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én elvinném őt a gyerekorvoshoz, hogy adjon beutalót szakorvoshoz. Megjegyzem nekem egyszer egy vérvétel után 1 évig fájt a karom, középre szúrták be az inak vannak, nem a vénámba, szerencsére elmúlt.
2022. okt. 10. 14:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!