Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Felírhat pszichiáter Metformin-t?

Felírhat pszichiáter Metformin-t?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik hogy a gyógyszer amit a pszichiáterem felírt megnöveli az étvágyamat. Nem igazán tudok jóllakni. Ami hosszútávon egy igen kellemetlen mellékhatás.

De érzek pozitívumokat és már egy tucat gyógyszert szedtem az elmúlt évek alatt, nem szeretném a lecserélését kérni.

Alapból teljesen normális étvágyam van és nincsenek súlyproblémáim.

De ez nem az első eset hogy egy gyógyszer megnövelte az étvágyamat. Nem egy gyógyszer tette, különböző mértékben.

Volt amin szó szerint zabáltam. A folyamatos éhség elviselhetetlen volt.

Nem szeretném megismételni azt a tapasztalást.

Angol nyelvű fórumokon olvastam hogy sokaknak akik ilyen mellékhatást tapasztalnak a pszichiáterük felírja a Metformin-t ami ellensúlyozni tudja ezt a mellékhatást, de nem tudom hogy Magyarországon erre van-e lehetőség.

Nem szeretnék választani a mentális és a fizikai egészségem között.

#pszichiáter #mellékhatás #étvágy #Metformin #gyógyszerírás #Étvágy növekedés
2022. szept. 19. 14:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Semmilyen szakember nem szereti, ha laikusok "belepofáznak" az ő szakterüeltébe. Még egy vízvezetéksezrelő sem..

Nemhogy egy orvos!

2022. szept. 19. 15:36
 12/13 anonim ***** válasza:

felírni felírhat, de nem fog.

nekem a háziorvos írta fel pl. mert cukorbeteg lettem a pszichés gyógyszertől annyira megnőtt az étvágyam.

de saját tapasztalat az, hogy ez nem segíti a fogyást.

menj el dietetikushoz és állíts össze egy étrendet.

2022. szept. 19. 16:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező! Tudtál aztán felirattatni Metformint? Én ugyanezt a kort lejartam, terheléses vércukor teszten magas lett a cukrom. Ezért végre kapok Metformint. De már plusz 35kg nal tartok. A háziorvos támogat. Kaptam beutalót diabetológushoz is.
2023. nov. 22. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!