Lesz olyan valaha Mo-on, hogy a betegek többsége nem órákkal a kapott időpont előtt jelenik meg, és nincs folyamatos balhé, hogy miért nem kerül már sorra?
Példák:
ha 11:00-re kapott időpontot, akkor miért kell kiabálni nővérrel, orvossal, hogy ő már 7:30-tól várakozik, és mikor kerül sorra?
Vagy a vérvételnél már reggel 7:00-kor szó szerint egymást ölik az emberek, pedig van időpontja mindenkinek, és a két nővér nem fogja egyszerre 20-25 embertől levenni a vért 7:00-kor. De megy a balhé, megy a hangoskodás. A laboránsok pedig hiába szólnak ki állandóan, hogy próbáljanak már meg végre emberi módon viselkedni, az emberek többsége mégsem tudja ezt a lécet megugrani.
Minél többet dolgozom egészségügyben, annál lesúlytóbb a véleményem az emberek túlnyomó többségéről. Jelentős részük teljesen idióta, vagy bunkó paraszt, vagy mind a kettő egyszerre.
A kedvenceim azok (többségében egyébként a kisebbségre jellemző), akik az időpontjukon SOHA nem tudnak megjelenni (háááá' nem értem rá, hááá' beteg vóótam, háááá' nem tudott ki vigyázni a gyerekre), ellenben amikor kedvük tartja, akkor megjelennek, és fel vannak háborodva, hogy várniuk kell, holott örülhetnének, hogy nem küldjük el őket a jó büdös p-ába.
Jah, én is tudok mesélni:D
Besétál 13+5 hetes terhesen, mikor genetikai ultrahangvizsgálatra időpontot kellene kérni, mert full tele az előjegyzés.
Mondom eddig mésgis hol járt? Hát 8 hetesen derült ki a terhesség, de ő elment nyaralni és csak most jött haza.
Mondom azért a telefont fel lehetett volna ám emelni akkor is, ha elmegy nyaralni...persze csak pislogott.
Én meg törjem össze magam, hogy meg legyen nézve, mert ha adok neki időpontot és elküldöm a bús p.ába, akkor majd szépen feljelent, mikor kkicsúszik az első trimeszteri szűrésből. Mert persze neki mindenhez is joga van. De a telefont felemelni, az luxus.
Fizioterápiás asszisztens vagyok, időpontot adunk minden kezelesre. Rendszeresen beallitanak hamarabb. Ha van kapacitasunk behivjuk őket hamarabb.
És aztán azt gondolják hogy ha ez egyszer így volt akkor bármikor máskor is megjatszhatjak és természetes. És fel van háborodva ha nem hívom be mert nem akarom elvenni a helyet attól aki időben jött.
Egy gyerekkori élményem volt, amikor fül-orr-gégészetre vártunk az anyámmal. Arra nem emlékszem hogy volt-e időpontunk vagy kellett-e előre egyeztetni, viszont rengetegen voltunk a váróban és órákat kellett várni. Engem ez egyáltalán nem zavart, sőt az se hogy időnként kiment az orvos a rendelőből. Az asszisztens ilyenkor tájékoztatott mindenkit, hogy sürgősen a műtőbe hívták az orvost. Az viszont nagyon megdöbbentett, hogy a felnőttek erre milyen felháborodva reagáltak. Eszükbe se jutott, hogy lehet hogy nem az ő problémájuk a a világon a legfontosabb.
Azóta fogászati asszisztens lettem körzeti gyermekfogászati rendelőben. Mi kizárólag időponttal dolgozunk, úgy hogy szorítunk helyet a panaszos betegeknek is. Ennek ellenére nem egyszer fordult már elő, hogy az időpont nélküli anyuka felháborodva mutogatta nekem az okos telefonján a rendelési időt, miközben közöltem vele hogy most nem tudjuk fogadni, jöjjön vissza ekkor meg ekkor. Mondom az okostelefonján, ahol a telefonszámunk is ott virít.
Aztán van a másik véglet is: anyuka kikéri előre az időpontokat, többet is mert miért ne... Nem egyszerű esetről va szó, minden időpontra minimum 1 órát kell rászánni, ráadásul a testvére is jönne. Az első időpontra még eljönnek, a következőre már nem, aztán a következőre eljön ez egyik gyerek, a rá következőre meg megint nem jönnek. Amikor meg rákérdezek hogy miért, akkor jönnek a kifogások: temetés volt, kirándulás volt, beteg volt stb. Egyik sem olyan hogy ne lehetett volna felvenni azt a k... telefont és lemondani az időpontot.
Aztán ott van az, aki ugyan kér időpontot, de nem előtte, hanem utána egy órával jelenik meg. Pedig tudja pontosan hogy mire kellett volna jönnie, csak ő akkor nem ért rá.
#15 14es vagyok. A betegek nálunk is kreatívak kifogás szempontjából. Pedikűrösnél voltam, fodrásznál voltam. Gyógytornász kollégának azt mondták "lekvárt főztem, úgy gondolom az is elég jó torna".
Eszem megall ezektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!