Lesz olyan valaha Mo-on, hogy a betegek többsége nem órákkal a kapott időpont előtt jelenik meg, és nincs folyamatos balhé, hogy miért nem kerül már sorra?
Példák:
ha 11:00-re kapott időpontot, akkor miért kell kiabálni nővérrel, orvossal, hogy ő már 7:30-tól várakozik, és mikor kerül sorra?
Vagy a vérvételnél már reggel 7:00-kor szó szerint egymást ölik az emberek, pedig van időpontja mindenkinek, és a két nővér nem fogja egyszerre 20-25 embertől levenni a vért 7:00-kor. De megy a balhé, megy a hangoskodás. A laboránsok pedig hiába szólnak ki állandóan, hogy próbáljanak már meg végre emberi módon viselkedni, az emberek többsége mégsem tudja ezt a lécet megugrani.
Talán majd évtizedek múlva.
Laborban jártam én is nemrég. A covid miatt előzetesen kellett időpontot kérni. (Egyébként nem kell, meg van adva, hogy hány órától hány óráig lehet menni és érkezési sorrend van.)
Mentem az időpontomra, 5 perccel előtt, hogy legyen idő a bejelentkezésre. Megkeresték a nevem a listán. Utánam már az összes név ki volt húzva :DD Úgyhogy már ott voltak jóval előttem, mert a bejelentkezésnél se láttam őket. Így egyébként én, akinek előbb volt időpontja, később kerültem sorra. De nem reklamáltam, végül is nem kellett sokat várni.
De azért jobb lenne, ha mindenki valóban a saját időpontjára menne.
Van aki vidékről jön és "később nincs vonat", de ezt modnjuk én se értem, hogy miért kell kiabálni órákkal a megadott időpont előtt.
Mondjuk én türelmes ember vagyok és bizony sokszor fordul elő, hogy 11.00 helyett 13.45-kor (vagy még később) kerülök be és akkor se szólok egy szót se.
Én Skóciában élek, másfél hete voltam mellrák szűrésen. Az NHSnek is megvannak a problémái, de ha valamihez értenek, az a sorbanállás.
Felhívtam az orvost, kaptam időpontot 11:30ra.
10:45re értem oda, kérdeztem melyik épület, melyik emelet stb. Megmondták, de el is lettem hajtva, hogy 11:20ig sétáljak a parkban, mert ezek még teáznak, nem leszek beengedve a váróba.
11:20ra visszamentem, név szerint behívtak, igaz kb 5 perc késéssel, de 20 perc alatt le lett tudva a dolog.
Szal szerintem az a kulcs, hogy a recepció hajtsa el a népeket, ha túl korán érnek oda. Mert máshol is, csak nem állnak szóba veled amíg nem te vagy soron.
Most innentől kezdve nincs balhé, nincs felesleges fertőzés veszély, mert nem egy térben lődörög az összes időponttal rendlekező.
3: Én pl. laborról írtam. Ott legkésőbb egy héten belül van időpont.
2: Ahol én voltam, ott csak helyiek (az adott város lakói) mehetnek. A vidékieket máshol látják el. Ha meg előbb odaérek valahova, akkor nem megyek be, hanem addig elfoglalom magam.
Hát pedig nagyon nem mindegy hogy hány percet várakozik az illető, mert addig egy térben van az összes többi beteggel, és begyűjt minden létező bacilust, vírust a rendelőben.
A hőbörgés meg egy dolog, annak lehet oka pl félelem és/vagy fájdalom, sokan eleve megrázott állapotban mennek be, nyilván ez az irritáció hajlamos kitörni.
Sajnos ezt nem igen lehet teljesen kiküszöbölni.
Én már jártam úgy is, hogy valahova sürgős szakorvosi igazolás kellett.
Recepción ment a betanult szöveg: "HÁROM HÓNAP MÚLVA", közöltem hogy azonnal kell, mert betegséget szakorvos által igazolnom kell, most azonnal.
Nagy kegyesen: "akkor holnap negyed kilencre menjek oda és "eldől mit lehet tenni"
Másnap mentem, ott voltam 8 órakor, 0 beteg várt. Behívtak, vizsgáltak, igazolást adtak, kimentem, 0 beteg várt... Nem tudom "milyen időintervallumot" állapítanak meg egy betegre és miért három hónap múlva kaptam volna időpontot ha nem azonnal kellett volna.
Aha, én egyszer hamarabb mentem kb negyed órával, erre az asszisztensnő arrogánsan lecseszett, hogy hol vagyok már, mikor mondtam, hogy az időpontig még van egy negyed óra, akkor meg kioktatott, hogy jóval hamarabb itt kell lenni, mint az időpont.
Én meg ráhagytam. (gondolom nem jöttek el az előttem lévők, meg amúgy is rossz napja lehetett, rajtam kitöltötte) De mi van, ha a többi embernek is ezt mondta? És azért mennek az emberek jóval előbb?
Vagy csak szimplán elfelejtik, hogy hányra kell mennie? Vagy nem is figyel csak a napra? Vannak ilyen egybites emberek, nem kell rájuk haragudni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!