Körzeti orvostól kérhetek teljes vérkép és vizelet vizsgálatot ha nem vagyok beteg?
Azt mondta az orvosom,hogy nem ad...most kretén,vagy tényleg nem adhat?
Babát tervezünk a párommal,millió fizetős vizsgálatra kell mennünk,gondoltam hátha legalább az alap vizsgálatokra ad a körzeti...
Háziorvos vagyok. A helyzet a következő, adhatunk laborba beutalót. A probléma itt nem ez. A probléma itt az, hogy te elmentél egy magán nőgyógyászhoz aki indikált egy vizsgálatot. Ha valaki indikál egy vizsgálatot arra ad beutalót. Pont. Más helyett nem adunk beutalót, mert nem dolgozunk más helyett, nem vagyunk a nőgyógyász asszisztense. Ezért nem kaptál beutalót. A nőgyógyász dolga adni ebben az esetben.
Az más kérdés, hogy én ilyenkor is szoktam adni, ha a beteg nem mostanában volt laborban, mert nem akarok kiszúrni a betegemmel.
Mert nem indok nélkül kérte, hanem a nőgyógyászára hivatkozott. Ha a nőgyógyásznak kell a vizsgálat, akkor neki kell beutalót írnia, amin feltünteti, hogy milyen paramétereket akar látni és miért. Ha magán nőgyógyászhoz jár a páciens és emiatt fizetős a labor, akkor vessen magára. Ezt magyarázta a 12-es, szerintem elég érthetően.
Megoldás: kérhet az ember egy nagylabort az évi 1-re hivatkozva és vagy rajta lesz, ami a nőgyógyásznak kell, vagy nem.
Nos lehet hogy az, de attól még nem kötelezhető a háziorvos a magánszolgàltató által rendelt vizsgálatra beutalót adni. Pont.
Amíg a nőgyógyász szakorvos nem tekinti a háziorvost partnernek addig miért kellene nekünk bármit megcsinálni amit ő magánban, vagy bárhol kér? Egyébként meg lehet hogy szerintem nem indokolt az adott vizsgálat.
És csodalkoztok hogy magán ellátásra mennek az emberek, amikor az állami ellato helyen ego kérdést csinálnak egy egyszerű nagylaborbol.
Jó lenne ha valahogy megrendszabalyoznak már az orvosok viselkedeset mert felháborító hogy csak akkor végzik a dolgukat ha az nem sérti se az ő egojukat, se a másik orvoset..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!