Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ügyfélkapu szerint van érvénye...

Ügyfélkapu szerint van érvényes TB-m, az orvos szerint nem. Hol kell ezt intézni?

Figyelt kérdés

Bejelentett munkahelyem van, lekértem ügyfélkapun is a taj számot, a cégem neve is ott van, és hogy mikortól vagyok biztosítva..

(Igaz, előtte 10 évig nem voltam az országban)

Az orvosom viszont azt mondja nincs érvényes biztosításom.

Ez mitől lehet? Pedig 100% hogy van.

Szimplán csak nem lett frissítve? Hol tudom ezt intézni? (Esetleg ügyfélkapun lehet?)

2022. aug. 17. 16:28
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Vagyis az orvos úgy fogalmazott, hogy "technikai problémát ír, nincs érvényes biztosítása".

Mondjuk le tudok PDF-t is tölteni ügyfélkapun, hogy márpedig van.

2022. aug. 17. 16:30
 2/15 anonim ***** válasza:

Az ügyfélkaput ne vedd készpénznek. Menj be a NAV-hoz és ott érdeklődj.

Megmondták 2-3 éve, hogy akinek van TB elmaradása az nem lesz biztosított, akkor sem ha most van munkahelye.

[link]

Majd ha akarsz, rákeresel. Ha az elmúlt 10 évben nem fizettél 1 fillér TB-t sem, de az állandó lakóhelyed itt volt (tehát nem jelentkeztél ki az országból), akkor készülj fel, mert nem lesz kevés összeg, még akkor sem, ha esetleg valami szezonmunkát csináltál kint.

2022. aug. 17. 16:34
 3/15 A kérdező kommentje:

0 tartozásom van, kijelentkeztem az országból, nem volt biztosításom csak amíg betöltöttem a 18-at.

Valamint ügyfélkapun is lekértem, hogy van-e bármiféle tartozásom, aszerint sincs semmi.

2022. aug. 17. 16:38
 4/15 anonim ***** válasza:
[link] oldalon tudod le kérdezni, a biztosítási jogviszony menü pontban! Nézd meg mi van a Jogosultság kezdete és Vége menüpontban. Ha a vége menüpontban van dátum akkor nincs érvényes TB-d! Ha a vége menü pont üresen van akkor van érvényes TB-d!
2022. aug. 17. 16:40
 5/15 A kérdező kommentje:

#4 Köszi a választ.

Nincs vége dátum. Tehát a rendszer szerint is kell lennie biztosításomnak.

Nem lehet hogy csak az orvosnak nem működött valami?..

Vagy megpróbálom még egy eü-s ismerőssel lekéretni, hogy nála is pirosat mutat-e.

2022. aug. 17. 16:45
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

3

De leírom újra: az ügyfélkaput NE vedd készpénznek. Menj be a NAV-hoz. Hiába ír bármit az ügyfélkapud, ez 1 orvost sem fog érdekelni. Ők a NAV-tól kapják az adatokat és aszerint valami nem stimmel. Ezért hozzájuk kell fordulni, mert ők tudják megmondani, mi a probléma.

2022. aug. 17. 16:46
 7/15 anonim ***** válasza:
Le lehet kérdeztetni Eü-s ismerőssel. De ha Eü-s ismerősnek is pirosat mutat a Taj szám színe. Akkor tényleg nincs más lehetőség, mint bemenni a NAV-hoz és egyeztetni.
2022. aug. 17. 17:25
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha más országban voltál azelőtt biztosított, akkor van valami papírmunka, hogy az ottani megszűnjön és az itteni életre keljen. A Kormányhivatal Egészségbiztosítási Főosztályán érdeklődnék a helyedben.
2022. aug. 17. 17:39
 9/15 anonim ***** válasza:
Kijelentkeztél az országból addig oké, de amikor visszajottél visszajelentkeztél?
2022. aug. 17. 18:03
 10/15 A kérdező kommentje:

#9 Persze, lejelentettem a hazatérést, és magyarországi munkahellyel is rendelkezem.

Ha piros lesz majd megint, betelefonálok. (Mert az országhoz híven, hiába mennék be, gondolom onnan elküldenének egy helyre ahol ellüldenének arra a helyre, ahol talán tudnak majd segíteni azzal, hogy elküldenek egy helyre..)

Már megszoktam a hatszoros átirányításokat, szóval elsőnek telefonálok majd 8 helyre.

2022. aug. 17. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!