Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért tehetik ezt meg az orvosok?

Miért tehetik ezt meg az orvosok?

Figyelt kérdés
Nos. Sokszor felháborítóan későn érnek be a rendelésre. Ha nagyritkán beérnek, akkor sem hajlandók elkezdeni időben. Ma pl bementem az orvoshoz. Éppen csak "időben" ért be, mégis fél órával később kezdte el behívni az embereket.Pedig nem is olyan szörnyű sok időt kell bent töltenie. 3 és fél óra a rendelése ha délutános. Ha délelőttös akkor csak 3. És mégsem képes időben kezdeni.
2010. szept. 22. 18:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Újabban észrevettem az orvosoknál egy olyan idegesítő szokást is,hogy egyre hajlamosabbak úgy tekinteni a betegre,mintha az szimulálna.Épp csak ki nem mondják szó szerint,hogy mi a francnak megy vizsgáltatni magát,mikor nem is halálos beteg?Nem tudom,ennek mi az oka,de jó lenne,ebben a tekintetben is próbálnának normális és gyanakvásmentes hozzáállást erőltetni magukra.Nem tudom,miért feltételezik,hogy az emberek passzióból járnak vizsgálatokra?
2010. szept. 22. 20:33
 12/19 anonim ***** válasza:
A "kolléga" vagyok, illetve azt is én írtam, amikor 8 perc után fel akartak jelenteni. Olyan helyen dolgozom, ahol krónikus beteg gyerekeket kezelünk, tehát rendszeresen visszajárnak hozzánk. Büszkén kijelentem, hogy mi tudjuk tartani az időpontokat, nagyon ritkán van, hogy várni kell. Sok kisbeteget, illetve szülőt messziről megismerek, ők is engem/minket, egyesek egész családfájára emlékszem már.:-)Vannak szülők, akik telefonon keresztül már a hangomról megismernek, megteszem azt, hogy éjjel 1-ig beszélek msn-en egy kétségbeesett kiskamasszal. Szóval azt hiszem, mi igazán jól végezzünk a munkánkat, és a betegek 99%-a is ezt mondja.Nem dicsekvés, csak azért írtam, mert ilyen is van. Zárójelben hozzáteszem, én magam nem járok orvoshoz, csak ha már visznek, a kérdező által felvetett probléma miatt (is).
2010. szept. 22. 20:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Ez sajnos nem csak az orvosoknál van, általában jellemző azokra akik munkájukkal más emberekkel foglalkoznak, pl ügyintézők, titkárnők.

Le se teszik közbe a telefont, meg belemondják h bocs de vki megzavart.

2010. szept. 22. 21:55
 14/19 anonim ***** válasza:

Hát azért a dokikra ez átlagon fölül jellemző.

Sok egyéb kérdőjel van még egyébként.

1. Miért csak pár órás rendelés van (és miért csak 1-2 nap), mikor a sor meg mindig hosszú?

2. Egy nem háziorvosnak vagy műtétet nem végző szakorvosnak mégis hogy a frászban van meg a heti 40 órája, ha 4 napig 4 órát rendel? (pl fogorvos)

3. Miért szinte kizárólag munkaidőben vannak rendelések? Ahova nem kell beutaló végképp érthetetlen, miért kell nekem szabit v. betegszabit kivennem azért, hogy ha csak ellenőriztetni szeretnék valamit (pl vérkép, ilyen-olyan szűrés), akkor el tudjak menni? (Nem is mennek az emberek, inkább hagyják a francba, aztán ugye 1 idő után már késő is lesz).

4. Miért kell abból sportot űzni, hogy egy időpontra rendelnek oda mindenkit (20 ember)?

5. Miért kell lelépni fél 4-kor, ha akkor éppen senki nem ücsörög akkor a váróban, de a rendelés 4-ig tart?

6. Miért nem látok siető orvost, akin látszik egy kicsit, hogy igyekszik, hogy haladjon a sor? (Nem kapkodásra és nem a rendelői vizsgálatra gondolok. A folyosókon ráérősen csoszognak a papucsukban, kávézgatás, büfé, reggeli konzultációról kényelmes kibattyogás, a hülye beteg úgyis megvár)

2010. szept. 22. 22:34
 15/19 anonim ***** válasza:

Kórházban vagyok, és olyan az orvos, hogy korábban itt van mint kéne, szakmailag teljesen profi, a betegekhez mindig kedves és korrekt. Csakhogy ne csak szidva legyenek.

Háziorvosoknál tapaszaltam én is, hogy bent beszélgetnek és kávéznak, és panaszkodnak a világ dolgaira (kihallatszik).

2010. szept. 23. 13:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Én hálistennek kórházban kicsi koromban voltam,nem emlékeszem rá,de anyuék igazából egy nagyobb lánynak köszönhetnek sok mindent mert ő is ott volt beteg és foglalkozott a picikkel,nyugtatta őket,figyelt hogy ne legyen kint a derekuk.

26 éves vagyok jelenleg és ami rossz élményként bennem maradt,az az volt,hogy 13 éves koromban gerincvizsgálatra mentem el anyuval,nagyon rossz volt a testartásom,hirtelen nyúltam,ő kint megvárt,én kértem rá.

Bementem a rendelőszobában,nem volt külön öltöző.De tudni kell,hogy a kórház egyes szakasza körül ilyen külső lépcsőház szerű nyitott tér van,amit többnyire nem is használnak,de akkor éppen ott slatyogtak többen és hát be lehetett látni,úgyanis a rendelőből is teraszajtó nyilt erre a térre,az orvos mondta hogy vetkőzek le,én meg mondtam,hogy kinnt mászkálnak,ráadásul egy másik orvos nyitogatott folyton be,és hát minden ajtó nyitásnál szintén be lehet látni.De normálisan közöltem,hogy amig mászkálnak addig nem vetkőzők le,mert be lehet látni,hát nagyon ideges lett.De szerintem nekem volt igazam.

Eleve nagyon szégyenlős voltam és vagyok is.Amikor már megszünt a mászkálás akkor megvizsgált,majd röngenre küldött.Szerintem nekem volt igazam.

És sajnos többször tapasztalok ilyet,hogy nem zavartatják,hogy épp beteg ott áll csak félmeztelenül jobb esetben és nyitogatnak jobbra balra,meg egy csomó akkor épp illetéktelen személy meg bemászkál és vitatják meg a hétvégéjüket,v. más oda nem illő dolgot.Eleve orvos ide vagy oda a legtöbb ember nem szeret más előtt levetkőzni és akkor meg még rontanak a helyzeten.Szerintem azért erre figyelniük kellene.

2010. szept. 23. 18:07
 17/19 anonim ***** válasza:
Ja, állandóan átjáróház van. Állandóan kopognak, meg bepofátlankodik valaki ("hoztam a gyógyszermintákat", "én csak receptet iratok" "Irénkém, adj egy recepttömböt, mert elfogyott","a férjemhez csak bejöhetek, nem?" stb)
2010. szept. 23. 19:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát az átjáróház az tényleg túlzás,főleg ha ott pózol a páciens ruhátlanul,tök mindegy hogy egy másik orvos nyitogál be,de megsérti a beteget ezzel.Én sem szeretek levetkőzni senki előtt,ezért is járok ritkán orvoshoz.A beteg jogait,meg a méltóságát úgyis sárba tiporják,nálam is volt hogy egy cicibe álltam és basszus az orvos haverja aki szemész bejött dumcsizni,felismertem mert nála is jártam már.Azért durva.Simán egy fogorvos cimibi is benyithat.Legközelebb ha ráveszem magamhoz hogy nőgyógyászhoz menyjek,akkor majd ott terpesztek és majd bemászkál a fülész haver is vagy mi.Kíváncsi lennék nekik tetszene e.
2010. szept. 24. 17:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Apám szív katéter műtétje után várt a dokira felülvizsgálatkor 1 órát(ja és nem végezet még ilyen műtétet,Pestre küldték fel,hogy megfigyelje,a folyamatokat,csak a tisztázás kedvéért),mert megjöttek a barátai és lehetet hallani meg a bájcsever és csörögnek a poharok,persze utána a doki mindjárt egy magyarázattal állt elő,ja és
2010. szept. 26. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!