Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért tehetik ezt meg az orvosok?

Miért tehetik ezt meg az orvosok?

Figyelt kérdés
Nos. Sokszor felháborítóan későn érnek be a rendelésre. Ha nagyritkán beérnek, akkor sem hajlandók elkezdeni időben. Ma pl bementem az orvoshoz. Éppen csak "időben" ért be, mégis fél órával később kezdte el behívni az embereket.Pedig nem is olyan szörnyű sok időt kell bent töltenie. 3 és fél óra a rendelése ha délutános. Ha délelőttös akkor csak 3. És mégsem képes időben kezdeni.
2010. szept. 22. 18:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Még csak kezdő orvostanhallgató vagyok, úgyhogy nem tudom ténylegesen az "orvosi" oldalt képviselni ez ügyben. Mivel én is voltam beteg, jól tudom ez mennyire bosszantó. Inkább azt tudom gondolni, hogy aznap már nem az első rendelésük (napi 3 órából/hét nem lehet családot eltartani, még önmagunkat sem), és így egy picit pihennek. Azt vettem észre, hogy a betegek eleve kicsit szúrósan néznek az orvosra, pl sokszor találkozom azzal, hogy már most azt mondják, "jaj, úgyis el fogod majd fogadni a borítékot", meg "úgysem fog majd érdekelni a beteg". Szóval az orvos és a beteg kölcsönösen rossz szemmel néz egymásra, ez pedig nem jó. Visszatérve a kérdésre, és sem tartom ezt a helyzetet jónak, de az orvos is csak ember.
2010. szept. 22. 19:16
 2/19 anonim ***** válasza:

Én sima háziorvossal is jártam így,késett és félórával később kezdte a rendelést,ott pedig nem kell borítékot adni,elkezdett kávézni az asszisztensével és lehetet hallani,hogy telefonon beszélget valami ismerősével.

De én azt sem értem,hogy most oda vettek betanulni egy másik asszisztenst is és neki nincs semmi féle egészségügyi végzettsége,valami ismerős,ez hogy lehet,ezt meglehet tenni?Még jó hogy van elkülönített vizsgáló nálunk,különben szóvá tettem volna a dolgot,szerintem joggal.

2010. szept. 22. 19:31
 3/19 anonim ***** válasza:
Ez nem újdonság.A legtöbb orvosra jellemző egy ideje,hogy szívesebben kávézik meg cseveg telefonon a helyett,hogy dolgozna.Persze ,úgy könnyű,hogy nekik nem liheg a nyakukba a főnök folyamatosan.Megtehetik és ezt ki is használják.Szóvá kell nekik tenni,hátha egyszer észre veszik magukat.Az is idegesítő,hogy szakrendelésre adnak egy időpontot,a beteg igyekszik,hogy időben odaérjen,de hiába siet,ha a megadott időpont után 1-2 órával méltóztatnak csak behívni.
2010. szept. 22. 19:40
 4/19 anonim ***** válasza:

19.31.es vagyok!

És a kérdésemet hogy ezt meglehet tenni(eg.végzettség nélküli asszisztensre gondolok) igazából az orvostan- hallgatónak tenném fel.

Meg neki még annyit szeretnék írni,mivel most fog a szakmába lépni,hogy a baj a beteg és az orvos között ott kezdődik,hogy nem szabad a beteget tárgynak,v.simán egy testnek tekinteni,hanem önérzettel bíró emberilénynek,szóval nem szabad csak arra törekedni,hogy egy vizsgálat gyorsan lezajlódjon,hanem arra kell törekedni, hogy az minnél kevésbbé legyen kellemetlen a beteg számára és akkor az orvos,beteg is elégedett,senkinek nem fog az önérzetén csorba esni,szerintem ez is fontos.

Itt gondolok arra,hogy sok témát láttam a diákok vizsgálatával kapcsolatban is,hogy egymás előtt vizsgálják őket,hol van a diszkréció,nekem se tetszene,szerintem senkinek,és ezt enyhén írtam le.De olvasni lehetet olyanról is hogy vizsgálat közben csak úgy bejött egy másik orvos és hát ajtónyitás közben a kinnt várakozó szemben állók beláttak stb.Ezzel a módszerrel lejáratják a többi orvost és mindenki már eleve rossz szájízzel megy orvoshoz.

2010. szept. 22. 19:41
 5/19 anonim ***** válasza:
19:31 Sajnos meglehet tenni,hogyne!Ez a protekció.A végzettséggel rendelkezőt kirúgják,majd dolgozik helyette végzettség nélkül a rokon vagy a barát.Undorító....
2010. szept. 22. 19:42
 6/19 anonim ***** válasza:
Én írok a másik oldalról. Múltkor fel akart jelenteni egy beteg, mert 8 percet kellett várnia, amíg bekerült a rendelőbe. Időpontja volt, másfél órával hamarabb megjelent, 8 percet várt, így 1 óra 22 perccel hamarabb jutott be, mint kellett volna, mégis fel volt háborodva.
2010. szept. 22. 19:46
 7/19 anonim ***** válasza:
AZ orvostanhallgatónak üzenem: amint úgy érzed majd, nem a betegekért teszed, amit teszel, és ők már csak kezelendő betegségek, akkor és ott hagyd abba az egészet. Egy kolléga
2010. szept. 22. 19:47
 8/19 anonim ***** válasza:
Az utolsó írót is megértem,de gondolj bele ott vizsgálgatnak,mivel nő vagyok a mellem is intim rész,és akkor egy végzettésggel nem rendelkező ember láthat,szerintem ez azért .....
2010. szept. 22. 19:47
 9/19 anonim ***** válasza:
A kolléga írása tetszet,több ilyen ember kell,szerintem ő még tudja mit miért tesz és lehet el is magyarázza a betegnek ha kell,nem egyből csapjunk a lóvak közé stílust testesíti meg.
2010. szept. 22. 19:49
 10/19 anonim ***** válasza:
Az orvostanhallgató vagyok. Természetesen megértem a felháborodást, és teljesen amellett vagyok, hogy egy orvos (is) legyen pontos, végezze jól a munkáját, ne protekcióval juttasson rokont az asszisztensi székbe stb. Csak én egyenlőre ezt oda vissza tapasztalom, hogy a betegek eleve úgy mennek az orvoshoz, biztos ő is rossz orvos, majd megalázza stb. Szóval oda vissza megy az egymás nem megbecsülése. Én még naiv vagyok, de próbálok a kölcsönös tisztelet, és megbecsülés mentén élni (később tevékenykedni). Súlyos gondok vannak ma az egészségügyben, és sajnos nem úgy tűnik a helyzet, hogy ez javulhat a közeljövőben.
2010. szept. 22. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!