Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit jelent az alábbi diagnózis?

Mit jelent az alábbi diagnózis?

Figyelt kérdés

Kettő darab, relatíve kisebb anyajegyet távolítottak el a hátamról a héten. Az alábbi diagnózist szerepel az ambulánslapomon:

Dg: Naevus pigm. atyp duplex. ( MM spf. is femerül)

Th: Exstirpatio 5 mm-es zónában kimetszés. Szövettan, sutura.

Pontosan mit jelent ez?

2022. júl. 29. 15:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
* ( MM spf. is feLmerül)
2022. júl. 29. 15:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Miert nem kerdezted a dokit?
2022. júl. 29. 15:53
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Egyrészt le van írva, hogy az anyajegyet milyen védőzónával együtt metszették ki, elküldték szövettanra, a sebet varrták. Ezen kívül le van írva az eltávolított anyajegy kinézete és egy tipp arra vonatkozóan, hogy látszatra milyen eredményt hozhat a szövettani vizsgálat.
2022. júl. 29. 16:00
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ha jól sejtem, amíg a szövettan eredménye nem érkezik meg, addig van esély jóindulatú és rosszindulatú elváltozásra is?

Nyilván előre nem kezdek el ezen agyalni, csupán tisztán szeretném látni a dolgot.

Az orvost szándékosan nem kérdeztem meg, mert csak legyintettem a dologra, még az ambulánslapot sem olvastam el. Úgy gondoltam, csak egy megelőző jelleggel veszik le az anyajegyet, hogy később ne legyen belőle probléma, ha úgy van. Viszont a zárójelben lévő szöveg most elgondolkodtatott.

2022. júl. 29. 16:06
 5/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ez egyelőre semmit sem jelent, műtét megvolt, kimetszés, varrat megvan, szövettan meg majd meglesz, az leírja minden rendben van-e,előre kár aggódni,tök mindegy mi volt, egyelőre az a lényeg, hogy már nincs ott.
2022. júl. 29. 16:29
 6/12 A kérdező kommentje:

Egy dolgot azért leírok nektek, mert, bár tök idegen emberekhez szólok, talán valakinek továbbadjátok, aki megkíméli magát ettől. Nos 5-6 éve elmentem szoláriumozni. Azt tudni kell, hogy fehér, anyajegyes bőröm van alapból, anyámtól és apámtól is ilyet örököltem. Az volt az elképzelésem, hogy majd szép, csokibarna leszek és jobban bejövök majd a csajoknak.

A szoláriumos azt javasolta, hogy, mivel ezek már valamilyen új szabványnak megfelelő csövek, nyugodtan próbáljak ki a szokásos 10-15 perces szolizás helyett 1 órát is. Egyszer feküdtem be 1 órára, utána amint belenéztem a tükörbe, sűrűn tele lett a hátam anyajegyekkel. Többet nem mentem szolizni, viszont bőrgyógyászhoz is csak idén mentem el. A két eltávolított anyajegy, bár nem volt nagy, illetve az egyik már legalább 20 éve ott van, mégis van tanulsága a történetnek.

Ha szolizni akartok, előtte bőrgyógyásszal konzultáljatok, mert nem játék. Ha most nem lesz semmi gondom, ettől függetlenül lehet, hogy a jövőben még valami sz*rt borítékoltam magamnak a korábbi felelőtlenségemmel.

2022. júl. 29. 16:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Te is rá tudsz keresni a Google-ban. Az mm az daganat, de csak a szövettan ad biztos választ. Addig nyugi,főleg, hogy régebbi anyajegyek voltak.
2022. júl. 29. 16:59
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2022. júl. 29. 17:22
 9/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Az, hogy most a szövettannál a kérdés daganat, az nem jelenti azt, hogy az is lesz, valamit rá kell írni, ez csak egy iránydiagnózis, semmit nem jelent. Amit leírtál kérdező a szoliról, teljesen egyetértek, oda kell figyelni és akinek eleve sok anyajegye van, az kerülje a szolit.
2022. júl. 29. 18:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ráírták, hogy iránydiagnózis: daganat. Majdnem infarktust kaptam. Aztán azt mondták, hogy szinte nulla az esélye, csak valamit rá kell írni, adni kell neki egy kódot. Irritáció miatt vették le, mert olyan helyen volt, a hátamon, hogy irritálta a ruha. Piros volt és viszketett. Persze tök negatív lett. Szóval kb.mindenre ezt írják, mert ez alá a kód alá tartozik minden, amit levesznek.
2022. júl. 29. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!