Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hol tudjak megnezni hogy...

Hol tudjak megnezni hogy cukorbeteg vagyok e?

Figyelt kérdés
Bocsi ha buta kerdes de nem tudom.

2022. júl. 14. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Menj el a háziorvoshoz, ő kiírja a szükséges vizsgálatokat.
2022. júl. 14. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
Magánban kérhetsz rá vérvételt. nem tudom, hogy háziorvos elküldhet-e, nekem sosem x-eli be a vérképen...
2022. júl. 14. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Vérvételnél rendszerint szoktak vércukrot is mérni.

Illetve ha beruházol egy vércukormérőre (5 ezer körül van), magad is meg tudod mérni, bár ez úgymond nem hivatalos, ez alapján nem lehet diagnózist felállítani.

2022. júl. 14. 13:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Ohh egyéb miatt kaptam beutalót laborra( vérvétel). Augusztusra kaptam időpontot. Akkor valószínű ott megnézik?
2022. júl. 14. 13:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Éhgyomri vércukrot szoktak nézni, de az nem elég ahhoz, hogy az ember megtudja cukorbeteg-e. A hba1c (három havi vércukor átlag) az már többet elmond, de ha csak nem kérted a házi orvostól, hogy x-elje be, akkor valószínűleg azt nem fogják megcsinálni, de nézd meg a beutalón. De amúgy terheléses vércukor vizsgálatra szokták azokat küldeni, akiknél esélyes a cukorbetegség.
2022. júl. 14. 13:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Sima éhgyomri glükózt se x-eli be. Mondjuk nekem nem is számít, munkahelyen is olyan helyen dolgozom szerencsére, hogy üzemorvost sem érdekelné.
2022. júl. 14. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom milyen orvosokhoz jártok ti, tőlem még nem vettek úgy vért hogy ilyen alap dolgot mint a glükóz ne nézzenek..
2022. júl. 15. 17:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Háziorvosfüggő, de az enyém mindig kérni szokta az alapvetőbb dolgokat: vércukor, fehérvérdejt, vörösvértest, trombocita, stb. Már csak azért is, hogy időben kiderüljön, ha valami baj van. A cukorbetegséggel pont az a legnagyobb probléma, hogy "láthatatlanul" alakul ki. Sok esetben ha az illetőnek legalább évente meg lenne mérve a cukra, megelőzhető, vagy szinten tartható lenne. Volt, hogy 2 évig nem kellett semmi miatt vért venni, de akkor is megkérdezte, hogy bemennék-e egy teljes vérképre, csak hogy tudjuk, mi a helyzet.

Egyébként valóban egy mérés nem elég a diagnózishoz, de arra jó, hogy nagyjából bemérjük a szervezet állapotát.

2022. júl. 15. 23:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!